# #

24 Δεκ 2012

Εκπολιτισμός της Ρωμιοσύνης μέσω φάτνης! Διαχρονική κατανάλωση άχυρων


ΜΟΝΑΔΑ  ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ 2Μέχρι τώρα ξέραμε για τον βλάκα που δεν μπορεί να μοιράσει άχυρο σε δυο γαϊδάρους. 
Τώρα μαθαίνουμε ότι μια φάτνη με άχυρα έχει χωρίσει ένα ολόκληρο χωριό στα δυο!  
Αμέ, καλά ακούσατε. 
Ο εκπολιτιστικός σύλλογος του χωριού Μαζαράκι Αχαϊας, ξεσήκωσε ολόκληρο χωριό σε εμφύλιο πόλεμο, προκειμένου να υπερασπίσει την φάτνη του. 
Αυτήν η οποία θρέφει ζώα χρήσιμα στα αφεντικά τους, το παπαδαριό και το δεσποταριό. Αυτό θα πει εκπολιτιστική δραστηριότητα!!! 

Από http://www.dete.gr/news.php?article_id=126839, διαβάζουμε:


ΑΧΑΪΑ: Στα… δύο ένα ολόκληρο χωριό για μια φάτνη!
 
Παραμονή Χριστουγέννων και το Μαζαράκι Αχαϊας ζει στιγμές έντασης, για μία… φάτνη! Και μάλιστα, το χωριό κυριολεκτικά έχει χωριστεί στα δυο. Πρόκειται για τη φάτνη που κατασκεύασαν στην κεντρική πλατεία του χωριού τα μέλη του εκπολιτιστικού συλλόγου της περιοχής μαζί με πολλούς κατοίκους, αλλά απαίτησαν την απομάκρυνσή της τα μέλη του τοπικού διαμερίσματος (Πρόεδρος, αντιδήμαρχος) μαζί με άλλους κατοίκους και εντός της μέρας αναμένεται να προχωρήσουν στο γκρέμισμά της…
Το αιτιολογικό που προέβαλαν εκ μέρους του τοπικού διαμερίσματος ο πρόεδρος και ο αντιδήμαρχος ήταν ότι στην ίδια πλατεία έχει ήδη στηθεί Χριστουγεννιάτικο δένδρο και φάτνη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρχει και δεύτερη. Επικαλούνται μάλιστα αυθαιρεσία, τονίζοντας ότι ο εκπολιτιστικός σύλλογος δεν ζήτησε καν σχετική άδεια.
Αντίθετοι όμως είναι οι ισχυρισμοί εκ μέρους του εκπολιτιστικού συλλόγου, καθώς αναφέρεται ότι κατατέθηκε σχετικό ερώτημα προς το τοπικό διαμέρισμα. Και εκτός αυτού, επισημαίνεται ότι επρόκειτο για μία πρωτοβουλία των κατοίκων και του συλλόγου για να ομορφύνει η πλατεία και να αποκτήσει εορταστική ατμόσφαιρα.
Όπως και να “χει η κόντρα έχει ξεκινήσει από προχθές και αναμένεται να κορυφωθεί εντός της ημέρας εάν το τοπικό διαμέρισμα προχωρήσει εντός των επόμενων ωρών στην υλοποίηση της απόφασης που έχει πάρει για… γκρέμισμα της φάτνης του εκπολιτιστικού συλλόγου.
Γεγονός που δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο το κλίμα και να απειληθεί… Χριστουγεννιάτικη σύρραξη!

3 σχόλια:

  1. Ρε, φίλε,είσαι άρρωστος. Το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε ανώνυμε, αν αναφέρεσαι σε μένα, σε πληροφορώ ότι είμαι υγιέστατος ψυχή και σώματι!
      Το λάθος που μπορείς να με προσάψεις, είναι ότι δεν ανέχομαι το ψέμα του εβραιοχριστιανισμού και δεν συγχωρώ τα εγκλήματα κατά του Ελληνισμού και κατά της ανθρωπότητας που έκαναν και κάνουν.
      Zaglos

      Διαγραφή
  2. Τους κουκουέδες και τους αναρχικούς δεν τους πάω γιατί είναι έθνοπροδότες, αλλά εκείνο το σλόγκαν που πέταξαν ”με την βοήθεια της παναγίας θα σας μαμήσουμε τον χριστό” το γουστάρισα!
    Zaglos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.