# #

15 Οκτ 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινητοποιήσει τον λαό...


«Δεν συγκινούμε. Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς ασχολούμαστε με τις συνιστώσες».

Αυτό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παρά το γεγονός ότι η κοινωνία βράζει ακούγοντας ότι έρχονται πολύ σκληρά μέτρα, εντούτοις δεν συγκινεί, δεν δημιουργεί ρεύμα και τελικά το κόμμα εμφανίζεται να μη μπορεί να συγκροτήσει μια ευρύτερη λαϊκή κινητοποίηση κατά της πολιτικής λιτότητας.

Η συγκέντρωση που έγινε με αφορμή την απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και οι κινητοποιήσεις για την επίσκεψη Μέρκελ ήταν κάτω του αναμενομένου, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κηρύξει παλλαϊκό ξεσηκωμό. 
Αυτό δείχνει ότι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα δεν...
περνά στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα που είτε δεν συγκινούνται από τον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ είτε έχουν παραιτηθεί περιμένοντας απλά να έλθει το… μοιραίο.
Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι ο κόσμος δε θα αντιδράσει, και μάλιστα δυναμικά, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να έχει την πρωτοβουλία, να είναι μπροστάρης στις κινητοποιήσεις έτσι ώστε να καρπωθεί και τα ανάλογα πολιτικά οφέλη. Άλλωστε, δεν αποκλείεται εντός των επόμενων μηνών να προκύψουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσε διακαώς.

Όμως, ακόμη και οι δημοσκοπήσεις δε δίνουν ξεκάθαρο ρεύμα προς τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ο κόσμος έχει μπερδευτεί με τις συνιστώσες και γενικά με το που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια για κεντροαριστερή παράταξη στην οποία θα ηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και θα αναλάβει την εξουσία, προς το παρόν δε… βγαίνει παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου είναι στην ουσία ανύπαρκτο και μοιάζει περισσότερο με το ΚΟΔΗΣΟ.

Ο κόσμος του κεντρώου χώρου έχει πάθει βέρτιγκο με τις διαφορετικές απόψεις και κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει να μην εμπιστεύεται το κόμμα για αναλάβει τη χώρα. Ο ένας ζητά έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο άλλος ζητά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, άλλος θέλει καταγγελία και μονομερή διαγραφή χρέους. 
Ο δε Τσίπρας, μετά την ψυχρολουσία από την Ευρώπη, προσπαθεί να προσεγγίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες και το πρόσφατο ταξίδι του δείχνει ότι θέλει να βάλει νερό στο κρασί του.

Ήδη, κάποιοι σκληροπυρηνικοί εντός του κόμματος κατηγορούν χαμηλόφωνα τον πρόεδρο ότι κάνει ελιγμούς και πολλές φορές ξεχνά τον ριζοσπαστικό λόγο που θα φέρει ανατροπές τις οποίες ζητά η κοινωνία. 
Στην Κουμουνδούρου φαίνεται να μην ξέρουν τι θέλουν. Να προχωρήσουν σε πιο… επαναστατικό λόγο και να έρθουν σε πλήρη ρήξη με τη Μέρκελ, το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες ή να βάλουν νερό στο κρασί τους γιατί αν γίνουν κυβέρνηση θα χρειαστούν τους Ευρωπαίους.

Έχουν λοιπόν δύο επιλογές και δεν ξέρουν τι να κάνουν. 

Να ακολουθήσουν το δρόμο που θα…. κλείνει τα σύνορα της Ελλάδας και θα γίνουμε Αλβανία του Χότζα ή να βάλουν στη μπουγάδα κόκκινα μαζί με άσπρα ρούχα και να κάνουν πολιτική… ροζ;

Και φυσικά, στην Κουμουνδούρου αντιλαμβάνονται ότι οι διαφορετικές απόψεις σε οικονομικό επίπεδο σε βοηθούν καθόλου. Άλλα λέει ο Τσακαλώτος, άλλα ο Σταθάκης, διαφορετικά ο Δραγασάκης, πιο… άγριος ο Μηλιός, Τσε Γκεβάρα ο Λαφαζάνης.
Υπ’ αυτό το πρίσμα, στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν εξόρμηση στο λαό με συχνές επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα σε χώρους εργασίας και με δυναμική παρουσία στην απεργία της Πέμπτης και σε μελλοντικές κινητοποιήσεις. 
Κι αυτό σε μια ύστατη ελπίδα να πείσουν ότι είναι ικανοί να κυβερνήσουν και ότι δε θα οδηγήσουν σε κοινωνικές αναταραχές με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

 Από factorx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.