# #

18 Οκτ 2012

Το απίστευτο ανέκδοτο με την τρόικα και την κυβέρνηση που βιώνουμε σήμερα

 
Πρακτορείο Reuters :


Η έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που θα συνταχθεί από την Τρόικα θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά τις αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου... !!!!!!!!!!!!!!!!

Το πρακτορείο επικαλείται αξιωματούχους και διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι μιλώντας ανωνύμως υποστήριξαν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να αποφύγουν πιθανό «σοκ» στην παγκόσμια οικονομία πριν τις αμερικανικές εκλογές. 

 Η Τρόικα και ειδικά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ συνέλαβε το σχέδιο για να καθυστερήσει την όλη διαδικασία της “διαπραγμάτευσης ”για  να ζητήσει πράγματα που θεωρούσε απίθανο να δεχτεί η άλλη πλευρά όπως...

αύξηση του πακέτου στα 13.5 δις εργασιακά ,
απολύσεις, 
κατάργηση αποζημιώσεων και 
γενικά όλες τις απαιτήσεις του ΣΕΒ των τραπεζών και των αλυσίδων πολυκαταστημάτων Σούπερ Μάρκετ και πολυεθνικών απαιτήσεις που οι εργοδοτικές οργανώσεις δεν τολμούσαν να τα θέσουν στις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα ζητούσαν επανειλημμένα από την τρόικα (όπως έχει καταγγείλει και ο Βενιζέλος) και μάλιστα πολλά από αυτά να έχουν αναδρομική ισχύ δηλαδή να ισχύσουν από 1-1- 2012 !!!! .

 Πίστευε έτσι ότι θα γίνει εμπλοκή , αναχώρηση επιστροφή τρόικας και λοιπά ώστε να πετύχει τη καθυστέρηση . 

Και εδώ η τρόικα με έκπληξη είδε τη κυβέρνηση μπροστά στην επιμονή της να πάει στις Βρυξέλλες με κλεισμένη συμφωνία , άρχισε να υποχωρεί να συζητάει να παζαρεύει να αντιπροτείνει να κάνει εκπτώσεις . 

Προκειμένου η τρόικα να χάσει το παιχνίδι των προθεσμιών , (αν έκλεινε η συμφωνία η τρόικα δεν θα μπορούσε να τρενάρει την έκθεσή της μέχρι της Αμερικάνικες εκλογές) άρχισε τη ρελάνς ,ζητάει τη μάνα της και το πατέρα της ( κατά δήλωση κυβερνητικού “διαπραγματευτή“ αν υπάρχει τέτοιος όρος )μέχρι και 18.5 δις απείλησε να φτάσει το πακέτο ζητήσει προκειμένου να μην κλείσει η συμφωνία . 

Ετσι φτάσαμε σήμερα στην εικονική πραγματικότητα να κάνουν αντίσταση στην τρόικα όχι μόνο η ΔΗΜΑΡ η οποία έχει αποφασίσει στην Κ.Ε πριν από 10 ημέρες ότι θα ψηφίσει τα μέτρα χωρίς να τα γνωρίζει φυσικά , όχι μόνο ο Βενιζέλος που τα έχει υπογράψει τουλάχιστον 2 φορές, όχι μόνο ο Στουρνάρας που ήταν τροικανότερος των τροικανών από την εποχή του ΙΟΒΕ, αλλά και προσκυνημένοι υπουργοί και ο Σαμαράς που διατυμπανίζει έξω και μέσα ότι έχει υιοθετήσει το γ΄ μνημόνιο . 

Εικονική  πραγματικότητα ....

 ΙΩΝΑΘΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.