# #

26 Μαΐ 2012

Ελληνίδα βουλευτής ζητάει 70 δισ. από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις




Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανική Bild, η 29χρονη Βίκυ Βουλβουκέλη,βουλευτής της Β’ Αθηνών των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", ζητάει 70 δισ. από τη γερμανική κυβέρνηση σαν αποζημίωση για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το δημοσίευμα με τίτλο "Αυτή η Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισ. ευρώ"αναφέρει ότι η Βίκυ Βουλβουκέλη που "μιλάει άπταιστα γερμανικά", ζητά από τη Γερμανία "70 δισ. ευρώ για πολεμικές αποζημιώσεις.

Η Β. Βουλβουκέλη, που μεγάλωσε στη Γερμανία, δηλώνει: "Οι αξιώσεις των αποζημιώσεων από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχουν ξεχαστεί, η Γερμανία μας χρωστά χρήματα". 
Η Β. Βουλβουκέλη θέλει, στην περίπτωση συμμετοχής (του κόμματός της) σε κυβερνητικό σχήμα, να καταγραφεί το θέμα των αποζημιώσεων και στη συμφωνία κυβερνητικού συνασπισμού".

Στη συνέχεια η ίδια αναφέρει: "Ήμασταν αναγκασμένοι σαν χώρα να ζητήσουμε από τη Γερμανία οικονομική βοήθεια και υπαγορεύσεις που έχουν οδηγήσει σε εξασθένηση της κοινωνίας. Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί. Θέλουνε η Ελλάδα να αντιμετωπίζεται σαν ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη". 

Μάλιστα το ρεπορτάζ παρουσιάζει το προφίλ της κας Βουλβουκέλη, η οποία σημειώνεται ότι ήρθε στην Αθήνα μόλις πριν από τέσσερα χρόνια και είναι στενή συνεργάτιδα του κ. Καμμένου.

"Στο μεταξύ, η Bundesbank ζήτησε να μην δοθούν μετά τις εκλογές άλλα χρήματα στην Αθήνα, εάν οι Έλληνες δεν τηρήσουν τους στόχους της λιτότητας. Από τις Βρυξέλλες ακούγεται ότι η ομάδα εργασίας των χωρών της ευρωζώνης ζήτησε από τις κυβερνήσεις των κρατών να επεξεργαστούν εθνικά σχέδια έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη",συμπληρώνει ο δημοσιογράφος της Bild.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας στη χώρα τα τελευταία χρόνια αλλά και την άνοδο της ακροδεξιάς.

Ας δούμε ποια είναι η κ Βίκυ Βουλβουκέλη. 
Η Βίκυ (Βασιλική Ραφαέλλα) Βουλβουκέλη είναι οικονομολόγος και δημοσιογράφος. Μεγάλωσε στη Γερμανία από γονείς μετανάστες. Η πρώτη της δουλειά ήταν στο χώρο του τουρισμού στη Γερμανία. Στη συνέχεια δούλεψε για δυο χρόνια σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ινδία. Γυρνώντας στην Ελλάδα, εργάσθηκε για δύο χρόνια στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της Αγροτικής Τράπεζας και στη συνέχεια στα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας. Από το 2011 στράφηκε στη δημοσιογραφία, δουλεύοντας στην Αυριανή (γι’ αυτό σήμερα είναι η μοναδική εφημερίδα που έχει το θέμα στο πρωτοσέλιδο της) και στο Κόντρα κοντά στον Τέρενς Κουίκ. Είναι 29 ετών και μιλά τέσσερις γλώσσες εκτός από τα Ελληνικά.
Σημειώνω ακόμα πως είναι βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στην Β’ Αθηνών.


http://niaaou.blogspot.com/

2 σχόλια:

  1. απο το βιογραφικο συμπεραινω οτι ειναι "δικη τους"
    το μελλον θα δειξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα φανεί φίλε μου...Προς το παρόν το βλέπουμε θετικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.