# #

25 Μαΐ 2012

Το τσίρκο του Δήμου Κατερίνης!



Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καταγγέλλει το Δήμο Κατερίνης για συστηματική καταστρατήγηση της πρωτοβουλίας «Χωρίς μεσάζοντες».


Παραχώρησαν το χώρο της εμποροπανήγυρης σε τσίρκο, ενώ η ομάδα αιτήθηκε και έλαβε εγγράφως απόφαση της Δημοτικής αρχής για τη χρήση του χώρου. 


Στο πάρκινγ των δικαστηρίων η διανομή λαδιού το Σάββατο 26 Μαΐου, από τις 7:00 το πρωί.


Αγαπητοί συμπολίτες,

Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας κατέθεσε στο Δήμο Κατερίνης αίτηση, με την οποία ζητούσε την παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου της εμποροπανήγυρης για τη δεύτερη διανομή ελαιολάδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Μαΐου 2012.

Η αίτηση έλαβε τον αριθμό πρωτοκόλλου 618/2012, εγκρίθηκε κανονικά και έτσι προχωρήσαμε στην οργάνωση των παραγγελιών.

Όμως, σήμερα, με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε αναρτημένες αφίσες στις κολώνες της πόλης μας, οι οποίες διαφημίζουν παραστάσεις τσίρκου, το οποίο με την άδεια των υπηρεσιών του Δήμου μας, ήδη άρχισε να εγκαθίσταται στο χώρο της εμποροπανήγυρης και θα αρχίσει να λειτουργεί από το …Σάββατο 26 Μαΐου 2012!

Παρόμοιο γεγονός συνέβη και πριν δύο εβδομάδες, τοΣάββατο 12 Μαΐου 2012, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη διανομή 100 τόνων λαδιού σε 2.556 οικογένειες.

 Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα, με προφορική άδεια της Δημοτικής αρχής, επετράπη σε τοπικό σύλλογο να διαθέσει πατάτες σε 1.600 οικογένειες. Η πληροφορία έφτασε τυχαία σε μέλος της ομάδας μας, το βράδυ της Παρασκευής με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

 Έχοντας και τότε την εγκεκριμένη αίτηση στα χέρια μας, απαιτήσαμε να χρησιμοποιηθεί ο χώρος μόνο από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, διότι αλλιώς το χάος κατά τη διάρκεια της διανομής θα ήταν αναπόφευκτο. Άραγε απασχόλησε κάποιον από τους ιθύνοντες, πως μπορούν να εισέλθουν και να εξέλθουν 2.500 αυτοκίνητα μέσα σε 5 ώρες σε αυτό το χώρο, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα;

Επειδή δεν έχουμε καμία διάθεση πλέον να ασχοληθούμε με την προχειρότητα, την ανικανότητα και την αηδιαστική συμπεριφορά της παραλυμένης δημοτικής μας αρχή, σας πληροφορούμε πως αποφασίσαμε να αλλάξουμε το χώρο διανομής. Έτσι, το Σάββατο 26 Μαίου 2012, η διανομή λαδιού θα πραγματοποιηθεί στο παρκινγκ των δικαστηρίων από τις 7:00 το πρωί και όχι στην εμποροπανήγυρη. Μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα θα λάβετε email με τις οδηγίες παραλαβής και SMS στο οποίο θα αναφέρεται η ακριβής ώρα προσέλευσης.

Καταγγέλλουμε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο την ανικανότητα της δημοτικής μας αρχής να μοιράσει ακόμη και «δυο γαϊδάρων άχυρα». Εκτός βέβαια αν κάποιοι προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να δημιουργήσουν σύγχυση, να προκαλέσουν μπάχαλο και να χαλάσουν την άριστη εικόνα οργάνωσης την οποία σχολιάζουν εδώ και μήνες, με τα καλύτερα λόγια, ελληνικά και ξένα ΜΜΕ. Μήπως κάποιοι θίγονται και ανησυχούν, βλέποντας το 50% των συνδημοτών μας να συμμετέχει ενεργά και να στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες;

Πάντως, είναι ηλίου φαεινότερο, πως η κάποιοι ενεργούν συστηματικά σε βάρος των πολιτών οι οποίοι ανέδειξαν την πόλη μέσα από δακτυλοδεικτούμενες πρωτοβουλίες ή τρώνε τσάμπα ψωμί σε βάρος του συνόλου.

http://www.otoposmou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.