# #

12 Δεκ 2011

ΕΙΧΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑΧΒΕ ΣΥΖΥΓΟ; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΧΕ! ΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ...



*
Σε προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο «ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗ(!!!) ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ;;; » είδαμε ότι ακόμα και ο ιουδαϊσμός είχε ένα πολυθεϊστικό παρελθόν.
 Αυτό βέβαια που δεν ξέραμε μέχρι τώρα είναι ότι ακόμα και ο Θεός του ιουδαϊκού πανθέου που επικράτησε τελικά, ως ο ένας και μοναδικός Θεός, γνωστός και ως Γιαχβέ (JHVH), ΕΙΧΕ ΣΥΖΥΓΟ (!), μέχρι που η είδηση έσκασε σαν βόμβα στα ΜΜΕ.
 Ας την παρακολουθήσουμε πρώτα....

*
Τελικά ο Θεός είχε σύζυγο; Και αν ναι ποια ήτανε και που την είχε κρυμμένη τόσα χρόνια; Το ντοκιμαντέρ του BBC έρχεται για να προκαλέσει.
*
H λέκτωρ Θρησκειολογίας στο Πανεπιστή΅ιο του Εξιτερ στην Οξφόρδη Φραντσέσκα Σταυρακοπούλου (Ελληνίδα!)
*
Ας δούμε τώρα πως παρουσίασαν την είδηση τα ΝΕΑ.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ BBC

«Ο Θεός είχε και σύζυγο!»

Αγνωστα στοιχεία για το ταίρι του Πλάστη και τα χρόνια που γεννιόταν ο χριστιανισμός φέρνει στο φως ντοκιμαντέρ του BBC, που παρουσιάζει η ελληνικής καταγωγής καθηγήτρια Θρησκειολογίας Φραντσέσκα Σταυροπούλου.
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Βρετανία η διαρροή του περιεχομένου της σειράς εκπομπών «Τα θαμμένα μυστικά της Βίβλου» («The Bible's Buried Secrets») που θα μεταδίδεται από σήμερα στο BBC2 σε ώρα υψηλής τηλεθέασης - 21.00 ώρα Αγγλίας.
«Ο Θεός είχε σύζυγο και οι μεσήλικοι γενειοφόροι μελετητές των αρχαίων θρησκευτικών κειμένων συκοφάντησαν άδικα την Εύα για την πτώση του ανθρώπου» υποστηρίζεται, με βάση στοιχεία, που παραθέτει στις εκπομπές η λέκτωρ Θρησκειολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εξιτερ στην Οξφόρδη Φραντσέσκα Σταυρακοπούλου. Αποψη που αναμένεται να σοκάρει τους θρησκευόμενους.
Ανάμεσα σε άλλα η δρ Σταυρακοπούλου υποστηρίζει ότι δεν ήταν η Εύα η πρώτη γυναίκα στον κόσμο, διότι «η ιστορία του Κήπου της Εδέμ δεν ανήκει στο πρώτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης. Μην ξεχνάτε ότι οι βιβλικοί συγγραφείς είναι άνδρες και ο κόσμος μας είναι ανδροκρατούμενος» τονίζει, προσθέτοντας ότι οι γυναίκες ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, θεωρούνταν ιδιοκτησία. Οπως σημειώνει, η ιδέα ότι ο Θεός είχε μια γυναίκα βασίζεται σε βιβλικά κείμενα που αναφέρονται στην Ασερά.
Ασερά, κατά την πανεπιστημιακό, ήταν το όνομα μιας θεάς της γονιμότητας σε εδάφη που ανήκουν σήμερα στη Συρία και ήταν κατά το θείο έτερο ήμισυ του Θεού. Για αυτό επικαλείται αρχαία κείμενα από τα οποία προκύπτει ότι οι αρχαίοι ισραηλίτες τη λάτρευαν ως ζευγάρι μαζί με τον Ιεχωβά (το όνομα του Θεού στην εβραϊκή Βίβλο). «Επομένως πολλοί πιστεύουν ότι θεωρείται ως η σύζυγος του Θεού».
Η ελληνικής καταγωγής θρησκειολόγος δηλώνει άθεη μεν αλλά με έναν ευρύ σεβασμό όχι μόνο στις αρχαίες θρησκείες αλλά και στις σύγχρονες. «Μελετώντας τη Βίβλο, βλέπω αυτό που κάνω ως ακαδη΅αϊκός. Και ως ακαδημαϊκός νομίζω πως η πίστη πρέπει να μένει έξω από πόρτα» δήλωσε.
εν έχει πρόβλημα για τα «πυρά» που δέχεται ως άθεη. «Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι είναι δύσκολο να καταλάβουν γιατί ένας άθεος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενδιαφέρεται για την Αγία Γραφή, και νομίζω ότι αυτό προκαλεί τεράστιο κακό σε μια μοναδική συλλογή από αρχαία κείμενα. Η Αγία Γραφή είναι ένα έργο που έχει τεράστιο αντίκτυπο στη δυτική κουλτούρα και για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να γίνονται εκπομπές σαν αυτές».
Για το BBC, τον βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, η σειρά ντοκιμαντέρ «Τα θαμμένα μυστικά της Βίβλου» που θα ολοκληρωθεί σε τρία επεισόδια είναι μια δουλειά επιστημονικής τεκμηρίωσης. «Η μελετήτρια εβραϊκών κειμένων Φραντσέσκα Σταυρακοπούλου διερευνά πώς πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύονται ιστορίες της Βίβλου και πώς αυτές υπαγορεύουν μία εκ νέου αξιολόγηση στην κατανόηση της κληρονομιάς του ιουδαϊσμού, του χριστιανισμού, του ισλαμισμού σε Ανατολή και Δύση».
Στα επεισόδια της σειράς η δρ. Σταυρακοπούλου ταξιδεύει σε όλη τη Μέση Ανατολή και επισκέπτεται σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές, ερευνώντας την ιστορία του Κήπου της Εδέμ, την εμφάνιση της λατρείας ενός Θεού και το ιστορικό πλαίσιο για τον βασιλιά Δαβίδ.
Επισκέπτεται επίσης την Κιρμπέτ Κεϊγιάφα, μια οχυρωμένη πόλη στην Ιουδαία από την εποχή του βασιλιά Δαβίδ και την αρχαία πόλη της Ουγκαρίτ στη Συρία, η οποία θεωρείται ως η πιο σημαντική βιβλική αρχαιολογική ανακάλυψη του περασμένου αιώνα.
«Διαφωνώ με τους μελετητές που ισχυρίζονται ότι η Αγία Γραφή είναι αξιόπιστη ιστορική πηγή για την κατανόηση του παρελθόντος», λέει η δρ Σταυρακοπούλου
«Υπήρξε η αυτοκρατορία του βασιλιά Δαβίδ;». Αυτός είναι ο τίτλος του πρώτου επεισοδίου από τα συνολικά τρία της σειράς ντοκιμαντέρ«Τα θαμμένα μυστικά της Βίβλου». Η Φραντσέσκα Σταυρακοπούλου βάδισε στα ίχνη του βιβλικού βασιλιά αναζητώντας απαντήσεις. Εθνικός ήρωας και ίνδαλμα για τον λαό της Ιουδαίας, θεόσταλτος βασιλιάς για τους χριστιανούς, ο Δαβίδ είναι ευρύτερα γνωστός ως το μικροκαμωμένο αγόρι που τόλμησε να τα βάλει, σε μια άνιση μονομαχία, με τον φιλισταίο γίγαντα Γολιάθ, κατατροπώνοντάς τον. Ως βασιλιάς ένωσε τις φυλές του Ισραήλ. Αλλά πράγματι κυβέρνησε το απέραντο βασίλειο των Ισραηλιτών; Υπήρξε εν τέλει;
Πηγή
*
Μάλιστα ο Θεός είχε και Σύζυγο! Και το όνομα αυτής ΑΣΕΡΑ! Για να δούμε τι άλλο γνωρίζουμε για την σύζυγο του Θεού την Ασερά.

Τα υπολοιπα ..εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.