# #

14 Δεκ 2011

Ειναι θεοτρελοι αυτοι οι Ισλανδοι...???


Image«Έχουν τρελαθεί εντελώς εκεί στην Ισλανδία;»

Αυτό διερωτάται το καναδέζικο οικονομικό περιοδικό  «Canadian Business» που κάνει ένα λογοπαίγνιο με την εκφορά στην αγγλική γλώσσα του loonie, που είναι η λαϊκή έκφραση για το καναδικό δολάριο με την μορφή κέρματος, με την βρετανική αργκό για το «τρελός».

H... απορία του περιοδικού  αναφέρεται σε ένα σχέδιο της κυβέρνησης της  Ισλανδίας να εγκαταλείψει κάθε διαδικασία υπαγωγής της στην Ευρωζώνη και στο  κοινό νόμισμα και αντ’ αυτού  να συνδέσει τη συναλλαγματική ισοτιμία της κορώνας, του εθνικού της νομίσματος, με το ...
καναδικό δολάριο – loonie!

Ενδεικτικό το ρεπορτάζ των Καναδών που τονίζει πως το «απομονωμένο κράτος, τόσο μακριά από  την ηπειρωτική Ευρώπη και με τόσα οικονομικά προβλήματα, οδηγείται στην απόφαση να αναζητήσει ‘ασφάλεια’ στο νόμισμα των… γειτόνων του, του Καναδά».

Οι ανησυχίες των  Ισλανδών πολιτικών για το μέλλον του ευρώ και της ίδιας της  Ευρωζώνης, ιδίως μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην κρίση  χρέους, φαίνεται πως βαραίνουν στην απόφαση των Ισλανδών πολιτικών να σταματήσουν άμεσα κάθε διαδικασία για την προώθηση της υποψηφιότητάς τους ως νέου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλώ δε μάλλον της Ευρωζώνης!

Από τη στιγμή που  είδε το φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο ρεπορτάζ έγκριτοι οικονομολόγοι τονίζουν πως η πιθανότητα της σύνδεσης της ισλανδικής κορώνας με την ισοτιμία του καναδικού δολαρίου – πολύ περισσότερο η υιοθέτηση από την Ισλανδία του καναδικού νομίσματος – είναι από πολύ μικρή έως απειροελάχιστη, πλην όμως δείχνει το μέγεθος του προβληματισμού, όχι μόνο των Ισλανδών, για την τύχη της Ευρωζώνης και της ΕΕ γενικότερα …


 defencenet.gr


Αυτοι ψαχνονται...Εμεις σκυψαμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.