# #

2 Δεκ 2011

Δύο ομάδες χάκερ..Ρομπεν των δασων (των τραπεζων)


Hackers με καλσόν: Ληστεία Robin Hood

Hackers με καλσόν:
 Ληστεία Robin Hood

Δύο ομάδες χάκερ, η hactivists anonymous και η ομάδα Poison, η οποία έγινε πρωτοσέλιδο κλέβοντας διαρροή του διακομιστή του ΟΗΕ, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κλέψουν  από τις τράπεζες και να δώσουν τα κλοπιμαία σε φιλανθρωπίες.

«Η Επιχείρηση Ρομπέν των Δασών πρόκειται να επιστρέψει τα χρήματα σε εκείνους που έχουν εξαπατηθεί από το σύστημά μας και κυρίως σε εκείνους που έχουν πληγωθεί από τις τράπεζες μας.
  Η Επιχείρηση Ρομπέν των Δασών θα πάρει τις πιστωτικές κάρτες και θα δωρίσει το 99 τοις εκατό σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο », το ντουέτο ανέφερε σε δήλωσή του βίντεο από το ...
YouTube.

Η ιδέα βασίζεται προφανώς σε κλοπή προσωπικών δεδομένων των κατόχων πιστωτικών καρτών και τη χρήση τους, όπως ακριβώς κάνουν τακτικά εγκληματίες του κυβερνοχώρου, και  να τα διανείμουν στους φτωχούς.
 Η συνεργασία, η οποία αυτοαποκαλείται Poisanon, πιστεύει ότι οι τράπεζες θα αναγκαστούν να επιστρέψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από το hack και, συνεπώς, θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν.

«Θα κάνει τις τράπεζες παραδώσουν τα χρήματά σας πίσω σε σας με ένα χαμόγελο στα πρόσωπά τους και το μίσος στην καρδιά τους,» αναφέρει η ανακοίνωση.

Και οι δύο ομάδες έχουν αναλάβει την ευθύνη για διάφορες υψηλού προφίλ επιθέσεις σε δίκτυα υπολογιστών κατά το παρελθόν, το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι έχουν την ικανότητα να κάνουν αυτό που υπόσχονται να κάνουν. Η ομάδα Poison ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε την πειρατεία στον server των Ηνωμένων Εθνών και έκλεψε στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης των υπαλλήλων του διεθνούς οργανισμού.

Η Anonymous είναι κυρίως διάσημη για τις επιθέσεις με πολιτικά κίνητρα σε οργανισμούς και άτομα, που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τις ατομικές ελευθερίες, οι οποίες περιλαμβάνουν και την πειρατεία, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις της ομάδας. Η τελευταία ανέφερε ότι θύμα της δράσης τους ήταν ο υπολοχαγός John Pike, ο αστυνομικός ψέκαζε με σπρέυ πιπεριού σε διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν κατά τη σκληρή καταστολή της διαδήλωσης στο UC Davis.
Πηγή RT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.