# #

3 Δεκ 2011

Ν.Δ.: Αίφνης εκλογική ετοιμότητα - "Εκλογές ίσως και πριν τις 19/02"


Εκλογική ετοιμότητα κήρυξε η Ν.Δ. με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και τον γενικό διευθυντή του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζος και Αθανάσιο Σκορδά αντίστοιχα, να επισκέπτονται σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση για θέματα εκλογικών διαδικασιών.

Από την περασμένη Δευτέρα η Ν.Δ. έχει σηκώσει του τόνους σε ό,τι αφορά την τήρηση της συμφωνίας της 6ης Νοεμβρίου για εκλογές, καθώς διακριβώνεται από όλα τα ευρήματα ότι ακόμα και η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει κάνει ζημιά στη Ν.Δ. και καθόλου δεν έχει βοηθήσει την χώρα, παρά το γεγονός ότι στα παραγωγικά υπουργεία συμμετέχει μόνο με έναν υφυπουργό (στο Οικονομικών).

Έτσι από την Δευτέρα και μετά έχει δοθεί εντολή στους πάντες να τονίζουν ότι "Οι εκλογές έχουν προσδιοριστεί για τις 19 Φεβρουαρίου".

 Τα ποιοτικά ευρήματα από τις δημοσκοπήσεις είναι άκρως ανησυχητικά για την Συγγρού:
Τα ποσοστά είναι σταθερά με μία ανεπαίσθητη πτωτική τάση, δηλαδή έχει ανακοπεί η ανοδική δυναμική, αλλά το πλέον προβληματικό είναι ότι έχει ενισχυθεί η τάση στους ψηφοφόρους τού 'Όλοι ίδιοι είναι".

Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, λέμε εμείς, αφού η Ν.Δ. ψηφίζει όλα τα μέτρα που ψηφίζει και το ΠΑΣΟΚ (καλά, για το ΛΑΟΣ δεν συζητάμε) και κυβερνά έχοντας και αυτή φάλτσα, όπως στην περίπτωση της ανακοίνωσης Αβραμόπουλου που έχει ξεσηκώσει θύελλα στον σκληρό πυρήνα των οπαδών της Ν.Δ. 
Έτσι η επίσκεψη των Ανδρέα Λυκουρέντζου και Αθανάσιου Σκορδά ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που το θέλουν να συγκυβερνά, αλλά και να κόψει τον αέρα όσων "ξερογλείφονται" για μία μόνιμη κυβέρνηση τραπεζιτών...

Σε ότι αφορά την δικαιολογία περί "Ολοκλήρωσης του εργου της κυβέρνησης" δηλαδή του PSI (αφού η 6η δόση θα έχει ληφθεί και θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του Προϋπολογισμού), αυτή μπορεί να συνεχίζεται, χωρίς κανένα εμπόδιο αφού ο Λ.Παπαδήμος δεν θα εμπλεκεί στην εκλογική διαδικασία, άρα μέχρι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου θα κάνει κανονικά την δουλειά του.

Βέβαια, όταν κάποιοι μιλάνε για "ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης" δεν αναφέρονται ακριβώς στο PSI, αλλά στο να αποφευχθεί η κρατικοποίηση των τραπεζών και να δοθεί χρόνος στο ΠΑΣΟΚ να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα την ερχόμενη άνοιξη...

Για να είμαστε ακριβείς, στη Ν.Δ. δεν αποκλείουν η κυβέρνηση να καταρρεύσει και ενωρίτερα από τις 19 Φεβρουαρίου για μια σειρά άσχετων λόγων, που έχουν να κάνουν με την εσωτερική συνοχή στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τα παιχνίδια του Γ.Καρατζαφέρη.

Πάντως ο Λυκουρέντζος, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Γιαννίτση, δήλωσε ότι έθεσαν υπόψη του υπουργού θέματα που αφορούν στις εκλογικές διαδικασίες μεταξύ των οποίων και η ανανέωση των εκλογικών καταλόγων των ετεροδημοτών.

«Επισημάναμε ότι, ιδίως σήμερα, οι ετεροδημότες συμπολίτες μας είναι ανάγκη να ψηφίσουν στους τόπους της διαμονής τους, τους υποψήφιους βουλευτές της εκλογικής τους περιφέρειας», τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται ήδη από την υφιστάμενη εκλογική νομοθεσία.
Ο κ. Λυκουρέντζος συμπλήρωσε ακόμη ότι το υπουργείο Εσωτερικών «θα πρέπει να μεριμνήσει για την οργάνωση του εκλογικού αγώνα σε ένα πλαίσιο ισότιμης αντιμετώπισης των πολιτικών κομμάτων, αλλά και οικονομικής λιτότητας, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα».


 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.