# #

3 Δεκ 2011

Πέρασε ο καιρός που ήταν περιζήτητο το επάγγελμα του βουλευτή…






«Η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε να προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής να καταργηθεί η δεύτερη ανάγνωση των νομοσχεδίων, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι νομοθετικές διαδικασίες εν ενόψει του βαρύτατου προγράμματος που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση, με σκοπό να «τρέξουν» όλα τα απαιτούμενα νομοσχέδια».


«Τρένα» θα περνάνε τα νομοσχέδια και θα (μας τον) …σφυρίζουν.


«Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν είναι επιτρεπτές οι δημόσιες διαφωνίες των υπουργών, στον έντονο απόηχο της κόντρας Παπουτσή – Γεωργιάδη. Ο κ. Παπαδήμος παρενέβη πυροσβεστικά και στις εντάσεις εντός της Κυβερνητικής Επιτροπής όπως όταν Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος είχαν φραστική αντιπαράθεση».


Προπονούνται τα παιδιά κύριε Πρωθυπουργέ. Είναι σκληρός ο αγώνας της διαδοχής για την ηγεσία της μεγάλης τροϊκανής παράταξης.


«Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου έθεσαν, πάντως, θέμα για την απουσία των κ.κ. ...
Αβραμόπουλου και Δήμα, παρά το ότι οι δύο υπουργοί της ΝΔ βρίσκονταν στις Βρυξέλλες, σε πλήρη γνώση του κ. Παπαδήμου».


Τους θέλουν στο κάδρο οπωσδήποτε, για αυτό και ορίστηκε απουσιολόγος η Άννα (να ένα μήλο). 


Επίσης ο πρωθυπουργός πρότεινε στον Βαγγέλη να μην τρώει  κολατσιό την ώρα του κυβερνητικού μαθήματος.


 Εκεί παρενέβη έξαλλος ο Άδωνις λέγοντας ότι είναι απαράδεκτη η χρήση του ενετικού «κολατσιό», αντί για «δεκατιανό» ή «προάριστον».


Ο νέος μου στόχος μετά την συγκυβέρνηση...

Για κίνημα «γαλάζιων» βουλευτών εναντίον πολιτευτών διαβάζουμε. «Οι βουλευτές της ΝΔ, κυρίως της περιφέρειας, οι οποίοι –με αντικειμενική ματιά, εξελέγησαν υπό τις δυσκολότερες δυνατές συνθήκες το 2009-διεκδικούν πρόσβαση στην κομματική ηγεσία, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους απέναντι στην πρακτική εύνοιας που –ενδεχομένως και χωρίς τις προεδρικές ευλογίες- ακολουθείται, πριμοδοτώντας «γαλάζια» στελέχη με ελάχιστες ή μηδενικές εκλογικές περγαμηνές».


Και πως θα γίνει  πραγματικότητα η πολιτική βούληση και η λαϊκή απαίτηση για ανανέωση, αν τα ψηφοδέλτια εξαντληθούν στους νυν και τέως βουλευτές;


Εκτός από τις «εκλογικές περγαμηνές», μήπως κάποιοι επιθυμούν να μετρήσουν στα υπέρ τους η κατάχρηση εξουσίας και η «ροζ» τηλεφωνία;

Ενδεχομένως παράγων επιλογής, που θα προσμετρηθεί, να είναι και ο αριθμός των συνοδών ασφαλείας με τους οποίους και θα κυκλοφορούν μετεκλογικά οι βουλευτές.

Ο Αιγιώτης υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, έδωσε το παράδειγμα καθώς χρειάστηκε μόλις 8 αστυνομικούς  και τον… διοικητή ασφαλείας Πατρών για να νιώσει ασφαλής και να πιει τον καφέ του στο περιθώριο της χθεσινής επίσκεψής του στην Πάτρα για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα.

Για το λόγο αυτό ας μην στενοχωριούνται όσοι μείνουν έξω από τις λίστες. Πέρασε ο καιρός που ήταν περιζήτητο το επάγγελμα του βουλευτή…
Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.