# #

1 Σεπ 2011

Ποιός; Ποιόοοοοοος;

Εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση;

«Ναι, είναι αλήθεια! Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, κοινώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αποφάσισαν ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτής της χώρας είναι τα Πανεπιστήμια και οι φοιτητές. Εν μέσω χαλεπών και δύσκολων καιρών, όπου η κυβέρνηση έχει παραδόσει τα κλειδιά της χώρας στο ΔΝΤ και στους δανειστές, πληρώνοντας τα δικά της λάθη αλλά και τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων, το πολιτικό σύστημα της χώρας αποφασίζει να χτυπήσει την χιλιοταλαιρωπημένη ΠΑΙΔΕΙΑ, δίνοντάς της την χαριστική βολή.
Το νέο νομοσχέδιο-εφιάλτης περιλαμβάνει, συν τοις άλλοις, κατάργηση της έννοιας της πτυχιακής εξεταστικής, υποβάθμιση του θεσμού της φοιτητικής εστίας και της στέγασης των άπορων φοιτητών, κατάργηση της δωρεάν σίτισης, μιας και όλα αυτά πλέον εξαρτώνται αποκλειστικά από τις υποχρηματοδοτούμενες διοικήσεις των Πανεπιστημίων. Επιπλέον, τελειώνει η έννοια των δωρεάν συγγραμμάτων όπως την ξέραμε. Ακόμη, ενεργοποιείται η διαδικασία διαγραφής των φοιτητών που έχουν ξεπεράσει τα οριζόμενα από το νομοσχέδιο χρονικά όρια και αυτό δεν ισχύει μόνο για όσους εισάγονται από αυτό το ακαδημαικό έτος, αλλά για όλους τους φοιτητές.
Το βρώμικο, σάπιο και άκρως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας αποφάσισε να χτυπήσει το ...
Πανεπιστήμιο, να διαλύσει τις δομές του και να το μετατρέψει σε  όργανο πλήρως ελεγχόμενο από τους εκάστοτε Υπουργούς, κυβερνήσεις κλπ, ώστε να παίζουν πλέον ακόμη ευκολότερα τα διάφορα πολιτικά τους παιχνίδια μέσα από τα Πανεπιστήμια. Η νέα μορφή διοίκησης των Ιδρυμάτων προβλέπει κλειστό, ολιγομελές Συμβούλιο αποτελούμενο από μικρό αριθμό καθηγητών πρώτης βαθμίδας, κάποιοι εκ των οποίων εκλέγονται και κάποιοι άλλοι ορίζονται απευθείας! Αν αυτό δε λέγεται κομματισμός και αυθαιρεσία, τότε πώς λέγεται;
Η ΔΑΠ-Οικονομικού υπηρετεί εδώ και αρκετά χρόνια τα συμφέροντα των φοιτητών και μόνο αυτών. Η θέση μας απέναντι στο νέο Νόμο είναι αρνητική και δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε στις επιταγές του Κου George Papandreou, της Κας Anna Diamantopoulou, του Κου Antonis Samaras, του κολλητού της Υπουργού Παιδείας Κου Aris Spiliotopoulos (σ.σ. όλοι νεοφιλελεύθεροι όλοι ευρωπαιστές) και όλων όσων ονειρεύονται τη διάλυση των Πανεπιστημίων και την συγχώνευσή τους με τα πολιτικά κόμματα!
Οι πολιτικοί αυτής της χώρας βύθισαν την Ελλάδα στη διαφθορά, έπνιξαν την ελληνική οικονομία στα χρέη, διέσυραν το όνομα της χώρας μας διεθνώς, μετέτρεψαν τη χρηματοδότηση της ΕΕ σε πρωθυπουργικές βίλλες, διέλυσαν την ελληνική κοινωνία, ισοπέδωσαν τις εργασιακές σχέσεις και καταδίκασαν μια ολόκληρη γενιά στην ανεργία ή στη φυγή στο εξωτερικό!
Οι πρωταγωνιστές των σκανδάλων της SIEMENS, του Βατοπαιδίου, του Χρηματιστηρίου και δεκάδων άλλων σκανδάλων, αποφασίζουν τώρα ότι για όλα αυτά πρέπει να πληρώσει το Πανεπιστήμιο και κατ’ επέκταση οι φοιτητές και οι οικογένειές τους.  Όχι ρε αλήτες, δεν θα επιτρέψουμε να αλώσετε και το Πανεπιστήμιο. Αρκετή ζημιά προκαλέσατε…
Δεν θα μπορούσαμε βεβαίως να μην αναφερθούμε και στους καθηγητές, ειδικότερα του Τμήματος. Ο νέος Νόμος πλήττει έντονα το Πανεπιστήμιο αλλά και τους καθηγητές, ειδικά όσους δεν είναι πρώτης βαθμίδας, διότι ουσιαστικά θέτει εν αμφιβόλω τη μονιμοποίησή τους. Αναμένουμε την έντονη αντίδραση των καθηγητών του Οικονομικού Τμήματος και συγκεκριμένα των «μεγάλων», των «βαρόνων» και κατά κάποιον τρόπο βολεμένων.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα θεωρήσουμε ότι και αυτοί καλοβλέπουν τη συμμετοχή τους στα παιχνιδάκια εξουσίας μεταξύ Κυβερνήσεων και Πανεπιστημίου. Και να ξέρουν ότι αν υποψιαστούμε κάτι τέτοιο, τότε δεν θα δυσκολευτούμε να θυμίσουμε σε όλους τους φοιτητές αλλά και στην υπόλοιπη, αντιδρούσα πανεπιστημιακή κοινότητα το παρόν και, κυρίως, το παρελθόν κάποιων εξ αυτών…Ονόματα μπλεγμένα σε σκάνδαλα, δημόσιες θέσεις με παχυλούς μισθούς, αδερφικές σχέσεις με γνωστούς μιζαδόρους της Βουλής και διάφορες άλλες «σκοτεινές» δραστηριότητες. Και τότε, καλά ξεμπερδέματα…
Η θέση των φοιτητών είναι απέναντι στο Νόμο της Διαμαντοπούλου που γυρνάει την Παιδεία και το Πανεπιστήμιο πολλά χρόνια πίσω. Εκεί θα είναι και η δική μας θέση, κόντρα στα συμφέροντα, στα λαμόγια και αναλαμβάνοντας το οποιοδήποτε κόστος».
>> Η ΔΑΠ Οικονομικού!!! Η ΔΑΠ Οικονομικού!!! Η ΔΑΠ Οικονομικού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.