# #

1 Σεπ 2011

Πείναγες πέρυσι,θα φας...φέτος (ένα γελοίο πρόγραμμα ενίσχυσης αναξιοπαθούντων)



Ανώτατο όριο εισοδήματος 12.000 ευρώ απαίτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τεθεί ως κριτήριο για τη συμμετοχή στο κοινοτικό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων, επισημαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Σκανδαλίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
 Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ εφαρμόζει το κοινοτικό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους, που πραγματοποιείται με βασικά για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων τρόφιμα, όπως ζυμαρικά, ρύζι και ...τυρί.
 Τα ανώτατα όρια πραγματικού-τεκμαρτού εισοδήματος, διευκρίνισε ο κ. Σκανδαλίδης,έχουν τεθεί κατόπιν απαίτησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέσπιση των κριτηρίων επιλεξιμότητας, προκειμένου να διασφαλίζεται με αντικειμενικά κριτήρια η επιλογή των τελικών δικαιούχων.
"η θέσπιση ανωτάτων εισοδηματικών κριτηρίων θα έπρεπε να είναι επιθυμία των ίδιων των πολύτεκνων οικογενειών και αυτό διότι λόγω των περιορισμένων ποσοτήτων τροφίμων, εάν καταργηθεί το εισοδηματικό κριτήριο και συμμετέχουν άκριτα όλες οι πολύτεκνες οικογένειες, οι ποσότητες που θα λαμβάνει η κάθε οικογένεια θα περιοριστούν κατά πολύ" και συνεπώς "με τον τρόπο αυτό προστατεύονται και βοηθούνται οι πραγματικά έχουσες ανάγκη πολύτεκνες οικογένειες". 


Ως φορείς υλοποίησης ορίζονται:

    Φιλανθρωπικά Ιδρύματα ή Φιλανθρωπικοί σύλλογοι που είτε σιτίζουν είτε φιλοξενούν είτε περιθάλπουν άπορα άτομα
    Ιερές Μητροπόλεις για την άσκηση του φιλανθρωπικού τους έργου
    Σύλλογοι Παλιννοστούντων
    Σύλλογοι Πολυτέκνων αναγνωρισμένων από την Α.Σ.Π.Ε.
    Σύλλογοι τριτέκνων
    Σύλλογοι μονογονεϊκών οικογενειών
    Σύλλογοι Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Χρονίως Πασχόντων, Ψυχικά Πασχόντων κλπ.
    Σύλλογοι Αθίγγανων
    Δήμοι, Δημοτικά Ν.Π.Δ.Δ. και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις τους
    Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) που υλοποιούν προγράμματα σίτισης απόρων ατόμων, εντός της Επικράτειας και μόνο.

Με απλές κουβέντες, αν έχασες τώρα τη δουλειά σου θα περιμένεις το κράτος να σου δώσει μακαρόνια και ρύζι του χρόνου και αφού υποβάλεις φορολογική δήλωση και πάρεις το εκαθαριστικό της εφορίας, καλό Σεπτέμβρη 2012 δηλαδή !!
Θα χρειαστεί να πας σε ένα από τα παραπάνω "μαγαζιά" και να ρωτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.