# #

21 Ιουλ 2011

Και όμως η Ελλάδα ακόμα δημιουργεί υψηλή τεχνολογία



ImageΈνας σημαντικός τομέας της σύγχρονης οικονομίας στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι αυτός της ανάπτυξης λογισμικού και εφαρμογών για υπολογιστές και ηλεκτρονικά καταναλωτικά προϊόντα. 


 Στον τομέα αυτό οι ελληνικές εταιρείες έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα σημαντικές επιτυχίες  οι οποίες αναδεικνύουν την τεχνολογική υποδομή της χώρας και το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού της.  


 Όσο και αν ακούγεται παράξενο πολλές ελληνικές εταιρείες διαπρέπουν ...
στο εξωτερικό σε αυτό τον τομέα συνεισφέροντας  στην ποιοτική αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.


 Πρόσφατα αρκετές ελληνικές εταιρείες αυτού του τομέα κατάφεραν να αποσπάσουν σημαντικά συμβόλαια από το εξωτερικό.
 Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η εταιρεία λογισμικού Exodus η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την υπογραφή παγκόσμιου συμβολαίου με την Credit Agricole για την εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών και η εταιρεία Adventurine η οποία έχει αναπτύξει ένα διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι το οποίο μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει 150.000 συνδρομητές από ολόκληρο τον κόσμο.


Μια τρίτη ελληνική εταιρεία η Softway επωφελείται από την ισχυρή ναυτιλιακή μας παρουσία, προκειμένου να αναλάβει δουλειές στο εξωτερικό.
 Οι εξαγωγές λογισμικού και υπηρεσιών τεχνολογίας μπορεί να μη συμβάλλουν σημαντικά στο ΑΕΠ δεδομένης της κυριαρχίας της ναυτιλίας και του τουρισμού, αλλά διατηρούν ποιοτικές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και βελτιώνουν την εικόνα της στις αγορές.


 Ο τομέας αυτός έχει πολλές προοπτικές και ίσως αποτελεί την διέξοδο για την απασχόληση και την διατήρηση του σημαντικού ελληνικού επιστημονικού δυναμικού στην χώρα αρκεί η κυβέρνηση να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον σε αυτό τον τομέα.


 defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.