# #

17 Μαΐ 2011

Πείτε όχι στα φάρμακα και βρείτε ανακούφιση διαφορετικά...


Θεραπευτείτε... εναλλακτικά 


Ομοιοπαθητική, βελονισμός, φυσιοπαθητική, οστεοπαθητική, ρεφλεξολογία, ιριδολογία, ανθοθεραπεία και πολλές άλλες εναλλακτικές θεραπείες δίνουν μία ηπιότερη ιατρική απάντηση στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών υπηρετώντας μία διαφορετική προσέγγιση της υγείας. Η ολιστική ή εναλλακτική ιατρική αντιμετωπίζει τον ασθενή συνολικά ως ως σώμα, ψυχή και πνεύμα, και όχι την ασθένεια αυτήν καθ' αυτήν.

Η ομοιοπαθητική είναι η πιο ευρύτερα διαδεδομένη μέθοδος θεραπείας. Θεωρείται φυσική, ήπια και χωρίς παρενέργειες καθώς μέσω της ενδυνάμωσης του οργανισμού ενεργοποιεί το αμυντικό σύστημα, αποκαθιστώντας οξείες ή χρόνιες παθήσεις. Βασικό προσόν της είναι η χρήση φαρμάκων φυτικής, ζωικής ή ορυκτής προέλευσης, τα οποία παράγονται φυσικά και δεν έχουν καμία
σχέσημε τα χημικά ...
σκευάσματα. Η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι εξατομικευμένη και παρέχεται μόνο μετά από μία λεπτομερή αξιολόγηση του ασθενή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας του, σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Η οστεοπαθητική λαμβάνει υπόψη της ως πρωταρχικό κέντρο τη σπονδυλική στήλη και τις αλληλένδετες σχέσεις της με το υπόλοιπο σώμα, τα άνω και κάτω άκρα, το κρανίο, τον θώρακα, τη λεκάνη με τα αντίστοιχα σπλάχνα. Η οστεοπαθητική βασίζεται στη γνώση της αρχιτεκτονικής δομής του σώματος και λειτουργεί βάσει της μηχανικής και της δυναμικής του.

Οβελονισμός, με μία πορεία πέντε χιλιάδων χρόνων στην Κίνα, μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα σε πολλές αρρώστιες, όπως μπορεί να μην είναι αποτελεσματικός σε άλλες, γι αυτό και θεωρείται ότι πρέπει να συνυπάρχει με την κλασική ιατρική ως δικαίωμα επιλογής από τον ασθενή, όπως προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η φυσιοπαθητική ή φυσική θεραπευτική θεωρεί ότι η ασθένεια προκαλείται από ένα λανθασμένο τρόπο ζωής που βασίζεται σε αντίθετες συμπεριφορές προς τη φύση του σώματος, οι οποίες δημιουργούν αυτό που ονομάζεται «εναπόθεση τοξινών σε οργανικό επίπεδο». Στην προσπάθεια να αποβάλει ο οργανισμός τις τοξίνες παρουσιάζει συμπτώματα και ασθένεια.

Η ρεφλεξολογία είναι μία αποτελεσματική μορφή θεραπευτικού μασάζ στα πέλματα και τη ραχιαία επιφάνεια των ποδιών, καθώς στα πόδια βρίσκονται οι περισσότερες απολήξεις νεύρων που ξεκινώντας από τον εγκέφαλο διανύουν όλο το σώμα. Μειώνει την ένταση, το άγχος, οδηγώντας το σώμα σε χαλάρωση μειώνει την πίεση στα νεύρα και τα αγγεία βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών, σε όλα τα μέρη του σώματος,

Ηιριδολογία είναι μια προληπτική διαγνωστική μέθοδος, που επιτρέπει στον ιριδολόγο γιατρό να «διαβάσει» στα μάτια κάθε κρυφή νόσο, πολύ πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων της. Με την «ανάγνωση» της ίριδας, ανακαλύπτονται τα αδύναμα σημεία του οργανισμού, ο βαθμός του στρες, οι λανθάνουσες τάσεις, η ιδιοσυγκρασία του ασθενούς, η ζωτικότητά του, η κατάσταση των οργάνων του, αλλά και διάφορες άλλες παθολογίες σε εξέλιξη.

Η ανθοθεραπεία είναι συνώνυμη με τα ανθοϊάματα του Ουαλού ιατρού Έντουαρντ Μπαχ, τα οποία επιδρούν στην πρωταρχική αιτία της ασθένειας, που είναι ψυχογενής εναρμονίζοντας τη δυσαρμονική κατάσταση, η οποία την προκαλεί. Τα ανθοϊάματα Μπαχ είναι 38 και παρασκευάζονται από τα άνθη φυτών, θάμνων ή δένδρων. Δεν είναι βλαβερά ούτε εθιστικά. Δίνονται άφοβα σε μωρά, εγκύους και ηλικιωμένα άτομα. Δεν αντενδείκνυνται με άλλη θεραπευτική αγωγή, αλλά την συμπληρώνουν, την ενισχύουν και επιταχύνουν την ίαση ενεργοποιώντας τον αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού μέσω της αποκατάστασης των αρνητικών συναισθημάτων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.