# #

20 Μαΐ 2011

Βρε παιδί μου μια περιέργεια την έχω. Τι στο καλό κάναμε στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και έχει σταματήσει να υποστηρίζει την χώρα μας; Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος από το Μαξίμου;;;;;


Ο κύβος ερρίφθη…

thumb
Γράφει η Κουκίδα
Ξανά στο Παρίσι ο πρωθυπουργός την Τετάρτη για να ζητήσει στήριξη από τους Γάλλους. Έμεινε άραγε τίποτα να δώσει ως αντάλλαγμα; Στην κρίσιμη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, από τους μοναδικούς υπουργούς οικονομικών που δεν τα άκουσε (για να το πούμε κομψά) ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ήταν από την madame Λαγκάρντ και τον κύπριο Χαρίλαο Σταυράκη. Όλοι οι άλλοι είπαν βαριές κουβέντες ...

Με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες,  ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί κατά τις χώρας μας. Και ο ΓΑΠ τι έκανε; Αυτό που κάνει πάντα, όταν τα κάνει μαντάρα ο υπουργός οικονομικών στην ΕΕ. Καλεί τον Λουκά Παπαδήμο για διαβουλεύσεις. Και να’σου πάλι τα σενάρια για υπερ-υπουργοποίηση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ, που τώρα είναι καθηγητής στο Χάρβαρντ αλλά ανταλλάσει email με τον ΓΑΠ πολύ συχνά. Τον Παπαδήμο τον ρώτησε κανείς αν δέχεται; Μάλλον όχι.
Όπως μάθαμε, κατά την χθεσινή σύσκεψη ο κ. Παπαδήμος πρότεινε να χρησιμοποιηθούν οι σύμμαχοι της Ελλάδας οι οποίοι τάσσονται κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους. Η ΕΚΤ και η Γαλλία. Να σχηματιστεί ένα μπλοκ δηλαδή, ενόψει και του δύσκολου Ιουνίου. Γι αυτό και εσπευσμένη μετάβαση του ΓΑΠ στο Παρίσι.
Μάλλον όμως λίγο αργά το σκεφτήκανε. Γιατί ο κ. Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, μιλάει πολύ προσεκτικά. Δεν ανέφερε τυχαία ότι δεν αποκλείει κάποιου είδους αναδιάρθρωση του χρέους, αφού πρώτα υπογράψουμε το νέο μνημόνιο λιτότητας. Ούτε τυχαίο ήταν το ότι ανέφερε ξεκάθαρα ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι διατηρήσιμο, συνεπώς το παρόν μνημόνιο δεν μπορεί να συνεχίσει να ισχύει χωρίς αναπροσαρμογές και βεβαίως εμείς να εξακολουθούμε να λαμβάνουμε τις δόσεις.
Σημαίνει ότι ο κύβος ερρίφθη στο Γιούρογκρουπ της Δευτέρας και απ’ ό,τι μαθαίνουμε, επικρατεί πανηγυρικά η γερμανική, σκληροπυρηνική στάση. Η άποψη του πρόεδρου της ΕΚΤ, κ. Τρισέ, πέρασε στα ψιλά και γι αυτό ο ίδιος - μέσω διαρροών- άρχισε τις απειλές ότι δεν θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα εάν γίνει οποιαδήποτε είδους αναδιάρθρωση του χρέους. Για να δούμε που θα οδηγήσει αυτή η κόντρα.
Δεν βοήθησε βέβαια καθόλου και το γεγονός ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Τον ρώτησαν πως θα μαζέψει το έλλειμμα και τους είπε την γνωστή συνταγή : Νέοι έμμεσοι φόροι, οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και καταργήσεις όλων τον επιδομάτων και δώρων κ.λ.π.
«Η γνωστή συνταγή που μας αποθέωσε μέχρι τώρα, δηλαδή» ήταν η θεϊκή ατάκα της  Τρέμη στο Μέγκα.
Ε μα και εμείς ενάμιση χρόνο τους δίνουμε τις ίδιες απαντήσεις και το έλλειμμα ανεβαίνει αντί να κατεβαίνει, πόσο να τους κοροϊδέψουμε. Εχουν αρχίσει να υποψιάζονται κι αυτοί.
YΓ : Βρε παιδί μου μια περιέργεια την έχω. Τι στο καλό κάναμε στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και έχει σταματήσει να υποστηρίζει την χώρα μας; Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος από το Μαξίμου;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.