# #

19 Μαΐ 2011

Προσπαθουν οι "δημοκρατες" να δολοφονησουν τον Κανταφι...


ΝΑΤΟ: "Αποτύχαμε στην Λιβύη και αλλάζουμε τακτική"

 

ImageΤο ΝΑΤΟ ομολογεί την αποτυχία του μέχρι στιγμής σχεδιασμού των αεροπορικών επιθέσεων του στη Λιβύη και πλέον επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην θανάτωση του Λίβυου ηγέτη Μ.Καντάφι και αξιωματούχων του καθεστώτος. Διαπιστώνεται ότι η τακτική των επιθέσεων εναντίον κυβερνητικών και στρατιωτικών στόχων του καθεστώτος του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι, το τελευταίο δίμηνο, απέτυχε τελικά να οδηγήσει τον προκλητικό ηγεμόνα στην έξοδο από την εξουσία αλλά και τη χώρα,...
λένε πηγές του ΝΑΤΟ από τις Βρυξέλελς.
Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι της Συμμαχίας, επεσήμαναν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι η στοχοποίηση εγκαταστάσεων μεταξύ των οποίων και της έδρας στρατιωτικών μονάδων, πρόσφατα άλλαξε.

«Με βάση την κατάσταση που διαμορφώνεται στο έδαφος, οι δυνάμεις της Συμμαχίας θα στοχοποιούν εγκαταστάσεις διοίκησης αλλά και ελέγχου των δυνάμεων του καθεστώτος, κάτι που αποτελεί ουσιαστικό μέρος της εντολής που λάβαμε για την προστασία του λαού της Λιβύης», ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος.
Άλλος Αμερικανός αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι υπάρχει τελευταία σε εξέλιξη μια συνειδητή προσπάθεια των επιτελών του ΝΑΤΟ, οι αεροπορικές επιδρομές να στοχεύουν όλο και πιο κοντά στα μέρη όπου υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει καταφύγει ο Καντάφι, απόφαση που όπως αποκαλύπτουν ασπάζεται και η κυβέρνηση του προέδρου των Η.Π.Α. Μια εξήγηση που δίδεται σε αυτή την τροποποίηση του στρατηγικού σχεδίου, είναι ότι τελειώνουν οι Νατοϊκοί στόχοι χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι αναζητούνται καινούργια χτυπήματα ακόμη και κοντά στον ίδιο το Λίβυο ηγέτη.

Πηγές από τη Συμμαχία επίσης επιμένουν ότι με την έγκριση από τον ΟΗΕ, των επιχειρήσεων για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας των πολιτών της Λιβύης, οι αεροπορικές επιδρομές των Νατοϊκών δυνάμεων, δεν στοχεύουν τον ίδιο τον Καντάφι η άλλα πρόσωπα, αλλά αποσκοπούν στην καταστροφή των κέντρων διοίκησης όπου αποφασίζονται και οργανώνονται οι επιθέσεις κατά πολιτών.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.