# #

18 Μαΐ 2011

Εκλογες στα κοντα....Η κυβερνηση τις επιδιωκει δια να την σκαπουλαρει με ελαφρα πηδηματια !


Σε τροχιά εκλογών η χώρα;


 

ImageAν επιμείνει, που όπως φαίνεται θα επιμείνει, η τρόϊκα στην υπογραφή συμβολαίου αποδοχής από τη Ν.Δ. για να αποδεσμεύσει την 5η δόση των 110 δισ. ευρώ, τότε είναι πολύ πιθανό η χώρα να οδεύσει σε εκλογές. Ο Α.Σαμαράς δείχνει απίθανο να δεχθεί τώρα να δώσει θετική ψήφο σε μία σειρά μέτρων που θα είναι εξουθενωτικά για τους Έλληνες πολίτες.
Ή τουλάχιστον πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι μία τέτοια κίνηση θα δικαιώσει τους αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ, Ντόρα Μπακογιάννη και ΛΑΟΣ που είχαν ψηφίσει υπερ του Μνημονίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα...
ισχύσει η ίδια συνθήκη μετεκλογικά σε μία κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

"Η διακομματική συναίνεση και η έγκριση του προγράμματος της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, των στόχων και των πολιτικών του, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη περαιτέρω βημάτων σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα", δήλωσε ο Rehn όπως μεταδίδει το Reuters.
"Είναι πραγματικά κρίσιμο οι ελληνικές αρχές να ανακοινώσουν αποφασιστικά μέτρα για να διασφαλίσουν ότι το μονοπάτι της δημοσιονομικής εξυγίανσης θα επιτευχθεί, με βάση το πρόγραμμα, και ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων θα ξεκινήσει χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί πλήρως".
"Όταν ληφθούν αυτά τα μέτρα, το Eurogroup θα διερευνήσει τα επόμενα πιθανά βήματα"."Αυτό απαιτεί διακομματική στήριξη των δημοσιονομικών στόχων και των πολιτικών του προγράμματος της Ε.Ε. και του ΔΝΤ", επανέλαβε.
"Αφού η συναίνεση επετεύχθη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, γιατί όχι και στην Ελλάδα;" σημείωσε ο Rehn και πρόσθεσε. "Αυτό δεν είναι ένα θέμα πολιτικών παιχνιδιών αλλά εθνικού πεπρωμένου. Είναι ζήτημα θεμελιώδους εθνικής υπευθυνότητας για όλες τις πολιτικές δυνάμεις". O Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι είναι απαραίτητο για τη χώρα να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων τις επόμενες ημέρες για την επίτευξη των στόχων του 2011.
Στη συνέχεια ο Rehn ανέφερε πως η αναδιάταξη των όρων μπορεί να εξεταστεί, διευκρινίζοντας πως η εθελοντική επιμήκυνση της διάρκειας ωρίμανσης είναι πιθανή.
Αναφέρθηκε επίσης στη δέσμευση που ανέλαβε η Ελλάδα για την ανακοίνωση και νέων προσπαθειών τις επόμενες ημέρες με στόχο να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.
Όπως διευκρίνισε τα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνουν περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων.
"Η Ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αναλάβει επιπλέον μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής τις επόμενες ημέρες" προκειμένου να πετύχει τους στόχους για τον περιορισμό του ελλείμματος το 2011 και για τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο Rehn.

"Η εθνική συνεννόηση αποτελεί ανάγκη, ωστόσο η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα επιπλέον μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην ομιλία του από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του βρετανικού περιοδικού "Economist" στην Αθήνα.
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε ως "μικρή επανάσταση" το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής ενώ αναφέρθηκε στα περαιτέρω μέτρα που προβλέπονται για τη δημοσιονομική εξυγίανση.
Τόνισε ότι το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο θα ευθυγραμμίζεται με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και θα ανταμείβει την παραγωγικότητα και προανήγγειλε κλείσιμο φορέων που δεν εξυπηρετούν τους στόχους της ίδρυσής τους. Επίσης, έκανε λόγο για στόχευση των κοινωνικών επιδομάτων και επαναξιολόγηση των φοροαπαλλαγών.
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης τη μείωση ή και εξάλειψη του μεριδίου του κράτους σε εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Όσον αφορά τα σενάρια για αναδιάρθρωση, δήλωσε ότι "πολλοί το συζητούν και ορισμένοι το προεξοφλούν" ωστόσο τόνισε ότι "όλοι εκτιμούμε ότι το κόστος θα είναι περισσότερο από το όφελος".
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.