# #

18 Μαΐ 2011

Παραχώρηση τριών καταφυγίων στον Δ.Δίου-Ολύμπου


2011-05-12 - Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-11 - Το ΥΠΕΚΑ παραχώρησε στον Δ.Δίου-Ολύμπου κτιριακές εγκαταστάσεις τού Ολύμπου (2).jpg

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ «ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ», «ΚΡΕΒΑΤΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ-ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
* ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΥΠ.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΡΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Στην παραχώρηση χρήσης τριών ορειβατικών καταφυγίων του Ολύμπου προς τον δήμο Δίου-Ολύμπου προχώρησε το υπουργείο περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής (Α.Π.: 216616/29-4-2011). Το έγγραφο που στάλθηκε στον δήμο υπογράφει ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης.
Οι παραχωρήσεις αυτές εγκρίθηκαν ύστερα από την υποβολή σχετικών αιτημάτων του Δ.Δίου-Ολύμπου προς το υπουργείο περιβάλλοντος. Στα αιτήματα αυτά περί παραχωρήσεων...

2011-05-12 - Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-11 - Το ΥΠΕΚΑ παραχώρησε στον Δ.Δίου-Ολύμπου κτιριακές εγκαταστάσεις τού Ολύμπου (1).jpg
υπήρχε και σύμφωνη γνώμη εκ μέρους της διεύθυνσης δασών Πιερίας και της διεύθυνσης δασών περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Με παρόμοια απόφαση το υπουργείο περιβάλλοντος προέβη στην παραχώρηση χρήσης δύο κέντρων υποδοχής επισκεπτών του Ολύμπου καθώς και του κέντρου πληροφόρησης επισκεπτών – μουσείου φυσικής ιστορίας του Ολύμπου, στον φορέα διαχείρισης εθνικού δρυμού Ολύμπου.
ΟΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
2011-05-12 - Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-11 - Το ΥΠΕΚΑ παραχώρησε στον Δ.Δίου-Ολύμπου κτιριακές εγκαταστάσεις τού Ολύμπου (3).jpgΗ παραχώρηση καταφυγίων στον δήμο Δίου-Ολύμπου αφορά στη χρήση τού ορειβατικού καταφυγίου – κέντρου εξυπηρέτησης επισκεπτών του εθνικού δρυμού Ολύμπου (Ε.Δ.Ο.) στη θέση «Κορομηλιά» Δίου, στη χρήση τού νέου ορειβατικού καταφυγίου – περιπτέρου υποδοχής επισκεπτών Ε.Δ.Ο. στη θέση «Κρεβάτια» Βροντούς Ολύμπου καθώς και στη χρήση τού ορειβατικού καταφυγίου στη θέση «Πετρόστρουγκα» Ολύμπου.
Η παραχώρηση κτιρίων στον φορέα διαχείρισης εθνικού δρυμού Ολύμπου αφορά στη χρήση των δύο κέντρων υποδοχής επισκεπτών του εθνικού δρυμού Ολύμπου στη θέση «Αγία Τριάδα» Βροντούς και «Μύλοι» Λιτοχώρου του δήμου Δίου-Ολύμπου, καθώς και στη χρήση τού κέντρου πληροφόρησης επισκεπτών – μουσείου φυσικής ιστορίας του εθνικού δρυμού Ολύμπου που βρίσκεται στο Λιτόχωρο Δ.Δίου-Ολύμπου.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ
Οι παραχωρήσεις αυτές που αποφάσισε το υπουργείο περιβάλλοντος γίνονται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που περιγράφονται στις δύο αποφάσεις που εξέδωσε.
Συγκεκριμένα, η κατά χρήση παραχώρηση αυτών κτιρίων με τους απαραίτητους αύλειους χώρους, στον δήμο Δίου-Ολύμπου και στον φορέα διαχείρισης του εθνικού δρυμού Ολύμπου, θα γίνει άνευ ανταλλάγματος και η διάρκεια χρήσης ορίζεται για χρονικό διάστημα 20ετίας, με δυνατότητα ανανέωσης, από την ημέρα σύνταξης των πρωτοκόλλων παράδοσης και παραλαβής.
Επίσης, για την παραχώρηση αυτών των κτιριακών εγκαταστάσεων προβλέπονται, μεταξύ άλλων:
Η επωνυμία των κτιρίων δεν θα αλλάξει, ούτε ο σκοπός ανέγερσής τους.
Τα κτίρια και ο εξοπλισμός τους θα παραδίδονται στον δήμο, όπως περιγράφονται στα πρωτόκολλα παραλαβής.
Κάθε αλλαγή στα κτίρια, στον περιβάλλοντα χώρο και στον εξοπλισμό τους, θα γίνεται μόνο μετά από έγγραφη συγκατάθεση και οδηγίες της διεύθυνσης δασών Πιερίας.
Τα αποθέματα νερού των δεξαμενών, όπου αυτές υπάρχουν, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών για την προστασία του δάσους, από την αρμόδια για κατάσβεση υπηρεσία.
Οι υπάλληλοι της διεύθυνσης δασών Πιερίας θα μπορούν να διανυχτερεύουν δωρεάν στα καταφύγια όταν εκτελούν υπηρεσία στα πλαίσια της δασοπροστασίας.
Οι δασικοί υπάλληλοι, οι φοιτητές και οι σπουδαστές με σχετικό αντικείμενο τη δασική επιστήμη, θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν το κέντρο πληροφόρησης και το μουσείο φυσικής ιστορίας του Ε.Δ.Ο.
Τα φυλάκια εισόδου θα μπορούν να χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση, παράλληλα και από τη διεύθυνση δασών Πιερίας στα πλαίσια της προστασίας των δασών και της συνεργασίας δασικής υπηρεσίας και φορέα διαχείρισης εθνικού δρυμού Ολύμπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.