# #

1 Μαΐ 2011

απλά μαθήματα ιστορίας, που παραδίδουν στον άσχετο (αλλά κατά τα άλλα λαλίστατο) ταγό τού «έθνους» και τής σημερινής «εθνικής προσπάθειας»,γυμνασιακοί και λυκειακοί μαθητές


ΤΙ ΓΛΥΦΑΔΑ,
ΤΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑ


     Σε πρόσφατο φύλλο (3.4.2011) τής εφημερίδας «Το Βήμα» (ως γνωστόν μιας από τις φυλλάδες, που δεν έπαψαν να «ενημερώνουν» ούτε κατά τη διάρκεια τής δικτατορίας 1967-1974), γνωστό δημοσιογραφικό παπαγαλάκι για άλλη μια φορά μηρύκασε δουλικά την προπαγάνδα  σχετικά με τις  συγχωνεύσεις (= διαλύσεις) σχολείων στούς νέους -και ήδη πτωχευμένους- «συγχωνευμένους» δήμους και ειδικότερα στην περιοχή Γορτυνίας.

     Οι γυμνασιακοί και λυκειακοί μαθητές τής Βυτίνας συνέταξαν μια  απάντηση, που ταιριάζει σε κάθε  τέτοιο ρυπαρογράφημα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η αντρίκεια αυτή απάντηση των μαθητών δεν δημοσιεύθηκε από την εν λόγω φυλλάδα (η οποία, υπενθυμίζουμε, δεν έπαψε να «ενημερώνει» ούτε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας 1967-1974) κατά παράβαση κάθε διατυμπανιζόμενης δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ωστόσο, εμείς τη βρήκαμε στο διαδίκτυο και την αναδημοσιεύουμε.

     Παρατηρείστε την συγκαταβατικότητα των παιδιών να εξηγήσουν τα αυτονόητα (π.χ. συχνή δυσκολία μετακίνησης στα ορεινά λόγω καιρικών συνθηκών) σε κάποιον, που από ό,τι φαίνεται, δεν έχει βγει ποτέ από τις παχυλές μοκέτες των υπερπολυτελών γραφείων τών πολιτικών προϊσταμένων του.

     Παρατηρείστε την εγκυρότατη αποδόμηση των αριθμητικών «στοιχείων», που παρουσίασε (=διαστρέβλωσε) ο επί τούτου προκλητικά αμειβόμενος δημοσιο- γραφίσκος.

     Παρατηρείστε τα απλά μαθήματα ιστορίας, που παραδίδουν στον άσχετο (αλλά κατά τα άλλα  λαλίστατο) ταγό τού «έθνους» και τής σημερινής  «εθνικής προσπάθειας».

     Παρατηρείστε  τα μαθήματα βασικής πολιτικής συνειδητοποίησης, που παραδίδουν στούς μαστούρηδες  τής καθημερινής βραδυνής ειδησεοκατάνυξης, στην οποία χωροστατεί ο εν λόγω τηλεαστέρας τής (πληροφοριακής) Νύχτας.

     Ευθυμείστε, τέλος, με  τη λεπτή ειρωνεία τής πρόσκλησης, που απευθύνουν τα παιδιά προς τον θρασύτατο αυτόν παρλαπίπα, που έχει  επί πληρωμή άποψη επί παντός επιστητού.


Οι μετακινήσεις το χειμώνα σε Γλυφάδα - Γορτυνία.


----
     H επιστολή:

     Είμαστε μαθητές τού Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις Βυτίνας. Αφού διαβάσαμε το άρθρο τού κ. Ι. Κ. Πρετεντέρη στην εφημερίδα «Το Βήμα», θελήσαμε να απαντήσουμε σε κάποιες ανακρίβειες, ελπίζουμε όχι ..
ηθελημένες:

     1. Τα τρία σχολεία στα χωριά μας δεν είναι απλώς Γυμνάσια, αλλά Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις, στα οποία φοιτούμε όχι 59 μαθητές, όπως αναφέρεται, αλλά 124 εκ των οποίων οι 65 στις λυκειακές τάξεις.

     2. Επειδή κάποιοι καθηγητές συμπληρώνουν το ωράριό τους πηγαίνοντας σε περισσότερα από ένα σχολεία, ο πραγματικός αριθμός τους δεν είναι 46 αλλά 32.

     3. Επειδή έγινε σύγκριση των αποστάσεων στην περιοχή μας με παράδειγμα την απόσταση Αθήνας - Γλυφάδας, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα: Μπορεί να μην έχουμε κυκλοφοριακό και φανάρια, οι συνθήκες όμως κάνουν την μεταφορά μας επικίνδυνη και κουραστική. Καθημερινά βρισκόμαστε στο λεωφορείο από τις 7 π.μ. αντιμετωπίζοντας αντίξοες καιρικές συνθήκες (πάγος, χιόνι, θερμοκρασίες υπό τού μηδενός). Επιπλέον, οι δρόμοι που διανύουμε καθημερινά για να φθάσουμε στο σχολείο μας είναι στενοί, γεμάτοι λακκούβες, στροφές και σε ορεινό μέρος, που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με το Λεκανοπέδιο. Μάλιστα, κάποιοι από εμάς ζούμε σε ήδη μεγάλη απόσταση από τα υπάρχοντα σχολεία.

     4. Η συγχώνευση των σχολείων θα έχει ως αποτέλεσμα την ερήμωση των χωριών μας. Ήδη κάποιοι συμμαθητές μας έχουν προγραμματίσει να μετακομίσουν στην Τρίπολη με τις οικογένειές τους, ενώ κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να εγκαταλείψουν το σχολείο. Έτσι, όπως πάμε, δε θα μείνει κανείς στην επαρχία.

     5. Όσον αφορά το ιστορικό κομμάτι, πρέπει να ξέρετε, ότι τα συγκεκριμένα σχολεία δεν έχουν ιδρυθεί από βουλευτές, που ήθελαν να βολέψουν τους δικούς τους. Αντιθέτως, έχουν μια ιστορία πολλών χρόνων (κάποια από αυτά υπάρχουν ήδη από τον 19ο αιώνα, π.χ. ο Παπαφλέσσας φοίτησε στο σχολείο τής Δημητσάνας).

     6. Είμαστε σίγουροι, πως το ελληνικό Δημόσιο δεν έπεσε έξω εξ αιτίας των τριών αυτών σχολείων τής Αρκαδίας αλλά από ανθρώπους, που με λάθος πολιτική κυβερνούσαν τόσα χρόνια την χώρα μας. Φοβούμαστε, μήπως αυτή η μεταφορά ευθυνών πάνω μας («ποιοι τα φάγαμε») γίνεται για να καλύψει τις ευθύνες των πολιτικών.

     Τέλος, προσκαλούμε τον κ. Ι. Κ. Πρετεντέρη να επισκεφτεί την ορεινή Αρκαδία για μια εβδομάδα μέσα στον χειμώνα και να διανύσει την διαδρομή Λαγκάδια - Βυτίνα ή Δημητσάνα - Βυτίνα στις 7 π.μ. με -5 βαθμούς θερμοκρασία, προτού παραλληλίσει την απόσταση, που χωρίζει τα σχολεία μας με αυτή της Γλυφάδας από την Αθήνα.

----



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.