# #

7 Μαΐ 2011

Ο τορπιλισμός του Καρατζαφέρη



thumb

Ο παλιός είναι αλλιώς... Ο λόγος φυσικά για τον πρώην υπουρ­γό Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος τις τε­λευταίες ημέρες κατάφερε... ό,τι δεν έχει κατορθώσει η Ν.Δ. εδώ και έναν χρόνο. Για πρώτη φορά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δέχθηκε ένα καίριο χτύπη­μα, αφού ο πρώην υπουργός άφησε υπονοούμενα για εμπλοκή του στην υπόθεση του σκανδάλου των υποβρυ­χίων ρίχνοντας τη σκιά της διαπλοκής στον μέχρι σήμερα... άμεμπτο Γ. Καρατζαφέρη.
Ο Μεϊμαράκης, ο οποίος μάλιστα όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται εκτός της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ., αφού έχει επιλέξει την τι­μητική καρέκλα του πρόεδρου του Ιν­στιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, έκανε μια εμφάνιση...
γκεστ σταρ στην πολιτική σκηνή και πήρε όλα τα λεφτά.
Το λάθος για το οποίο έχει μετανοή­σει πικρά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης είναι ότι, μετά την απόφασή του να μην υπερψηφίσουν στη Βουλή τη σύσταση της προκαταρκτι­κής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, όπου βασικός πρωταγω­νιστής είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, άφησε αιχμές και υπονοούμενα για εμπλοκή στο σκάνδαλο του Β. Μεϊμαράκη και μάλιστα για χρηματισμό του.
Επίθεση
Λέγοντας ότι πρόκειται για προσω­πικό ζήτημα τιμής το να μην αφήσει καμία σκιά γύρω από το όνομά του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως γνώστης των στρατιωτικών τακτικών, πέρασε στην επίθεση... Χαρακτήρισε «νονό» τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και αποκάλυ­ψε ότι «το 2008 τον είχε επισκεφτεί στο γραφείο του ο Γ. Καρατζαφέρης και του είχε ζητήσει να παραλάβει το “Παπανικολής”». Και για όσους δεν κατάλαβαν, πρόσθεσε: «Ξέρετε κανέ­ναν αρχηγό πολιτικού κόμματος που να επισκέπτεται μόνος του τον υπουρ­γό Εθνικής Άμυνας;». Το υπονοούμενο σαφές και ακόμα σαφέστεροι οι υπαι­νιγμοί.
Η αντίδραση του προέδρου του ΛΑ­ΟΣ ήταν έντονη. Χαρακτήρισε τον Β. Μεϊμαράκη μπροστάντζα λέγοντας: «Εγώ δεν έχω ψευδώνυμα σαν αυτά που τον ακολουθούν. Γιατί στην πιά­τσα τον λένε μπροστάντζα, γιατί προ-τρέχει. Ο μπροστάντζας υπουργός. Εγώ», πρόσθεσε, «είμαι από εκείνο το υλικό που δεν κωφεύω, δεν γέρνω, θα ρίξω όλη την αλήθεια κατάμουτρα στον Μεϊμαράκη, τον Σαμαρά και όλη την παρέα η οποία προδίδει τα όνειρα κάθε νεοδημοκράτη».
Και μπορεί ο Καρατζαφέρης  να μην... κωφεύει, αλλά οι βουλευτές τού κόμματός του αποδείχθηκαν και κουφοί και μουγκοί, αφού απέφυγαν να εμπλακούν στο θέμα πολύ ενεργά. Ακόμη κι αυτοί που είχαν πάρει εντολή να υπερασπιστούν τον πρόεδρό τους το έκαναν με αμηχανία και καθόλου πειστικά.
Όσο για τον Μ. Βορίδη, αυτός κράτη­σε τόσο μεγάλες αποστάσεις, λες και ανήκει σε κάποιο άλλο κόμμα. «Πολ­λές φορές η πολιτική αντιπαράθεση παίρνει ατραπούς οι οποίες δεν είναι αυτές που θα έπρεπε», είπε. «Τώρα ποιος έχει τη βασική ευθύνη και ποιος δεν την έχει... σε μια κουβέντα μπορεί να ειπωθούν παραπάνω λόγια...».

Τον έκαναν σημαία
Στη Ν.Δ. δεν έκρυβαν πάντως τη χαρά τους από αυτή την αναπάντεχη αντιπαράθεση, η οποία, τουλάχιστον στα σημεία, έφερε σε πολύ δύσκο­λη θέση τον Καρατζαφέρη. Έτσι επι­σήμως όχι μόνο στήριξαν τον πρώην υπουργό της Ν.Δ., αλλά τον έκαναν και σημαία, αφού πιστεύουν ότι ήταν το πιο σοβαρό χτύπημα που δόθηκε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και μάλιστα από ένα στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου η εντιμό­τητα δεν αμφισβητείται.
Το γεγονός ακόμη ότι ο Μεϊμαράκης απευθύνεται στο ίδιο πολιτικό κοινό της Ν.Δ. στο οποίο έχει στρέψει το εν­διαφέρον του ο Καρατζαφέρης δίνει ακόμη πιο σοβαρή διάσταση στο γε­γονός.
Ωστόσο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακούγεται και η άπο­ψη ότι θα πρέπει να υπάρξει μια σχε­τική ύφεση στην αντιπαράθεση, αφού αυτή η προσωπική σύγκρουση μπορεί να επισκιάσει την ημέρα σταθμό για τη Ν.Δ., την 9η Μαΐου, όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα παρουσιάσει το επικαιροποιημένο οικονομικό πακέτο της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.