# #

12 Απρ 2011

Γιατί η τουρκική πολεμική βιομηχανία αναπτύσσεται και η ελληνική φυτοζωεί (βίντεο)



 

ImageΕνώ στην Ελλάδα οτιδήποτε έχει να κάνει με την ασφάλεια και την πολεμική βιομηχανία της χώρας αντιμετωπίζεται είτε επιφανειακά είτε με πλήρη αδιαφορία από τα ΜΜΕ στην γειτονική χώρα στην Τουρκία ακόμα και τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια όπως το NTV αφιερώνει πέντε λεπτά από το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού για την παρουσία του νέου UAV που ανέπτυξε και κατασκεύασε μία τουρκική εταιρεία.
Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν ο τηλεοπτικός χρόνος και πιο συγκεκριμένα ο τηλεοπτικός χρόνος των δελτίων ειδήσεων είναι όχι απλά λιγοστός αλλά και πολύτιμος. Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο κανάλι είχε την περηφάνια να παρουσιάσει στο τουρκικό κοινό το τελευταίο δημιούργημα της πολεμικής βιομηχανίας της χώρας.
Το σύστημα αυτό θα αγοραστεί από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και θα αποτελέσει ένα από τα βασικά εξαγώγιμα προϊόντα της Τουρκίας συμβάλλοντας στην αύξηση των εξαγωγών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Επιπλέον ...
από ρεπορτάζ σαν και αυτά φαίνεται η ξεκάθαρη εθνικοκεντρική προσέγγιση των δελτίων ειδήσεων με την παρουσίαση οπλικών συστημάτων που παράγει η εγχώρια βιομηχανία δημιουργώντας αίσθημα υπερηφάνειας στον τουρκικό λαό, ο οποίος βλέπει την τεχνολογική πρόοδο της χώρας.
Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου τα ελληνικά ΜΜΕ αγνοούν πλήρως την ελληνική πολεμική βιομηχανία ένα σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας της χώρας ως αν είναι το μίασμα. Η αντιμετώπιση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στα ΜΜΕ αλλά αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης αρνητικής αντίληψης για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ανάπτυξη και κατασκευή στρατιωτικού υλικού στη χώρα, αφού πολύ απλά όλα αυτά τα συστήματα θεωρούνται άχρηστα, με τη διαφορά ότι τα θυμόμαστε μόνο όταν τα έχουμε ανάγκη.
Με τον τρόπο αυτό αναπαράγεται η εντύπωση ότι είμαστε σαν λαός ανίκανος να παράγει ακόμα και απλά οπλικά συστήματα και ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της οικονομίας μας είναι διοργάνωση γιορτών και πανηγυριών, και όλα αυτά σε μία χώρα με τεράστιο απόθεμα λαμπρών επιστημόνων και ερευνητών που μη μπορώντας να δημιουργήσουν στην Ελλάδα φεύγουν ακόμα και για την Τουρκία. Και μετά απορούμε για βουλιάζουμε σαν οικονομία και σαν χώρα. Για του λόγου το αληθές ακολουθεί το σχετικό βίντεο

 defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.