# #

16 Απρ 2011

Παγκόσμιος Πρωταθλητής o Ζαμπίδης! (video ο τελικός)


Παγκόσμιος Πρωταθλητής
o Ζαμπίδης! (video ο τελικός)

ΟΜιχάλης Ζαμπίδης κατέκτησε τον Παγκόσμιο Τίτλο W5 σε τουρνουά 4 μαχητών στη Μόσχα, πιστοποιώντας την δαιμονιώδη φόρμα στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό. Ο Ελληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής αυτή τη φορά μάγεψε το ρωσικό κοινό τόσο με την υψηλή του τεχνική, όσο και τα πολύ μεγάλα ψυχικά του αποθέματα, στο πλαίσιο του W5 Grand Prix KO!
Ο Iron Mike αρχικά "μονομάχησε" με τον Ουκρανό Πρωταθλητή Enriko Gogokhia, ο οποίος και στον πρώτο γύρο του ημιτελικού δυσκόλεψε τον Μιχάλη Ζαμπίδη. Ο Ουκρανός επιβεβαίωσε τη φήμη του δυνατού αντιπάλου, αλλά ο Ζαμπίδης ανεβάζοντας στροφές στους επόμενους δύο γύρους έστειλε το παιχνίδι σε έξτρα γύρο όπου και κυριάρχησε. Ετσι, πέρασε στον μεγάλο τελικό πέρνωντας ομόφωνα από τους κριτές.

Μία μόλις ώρα μετά τον ημιτελικό, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρήκε μπροστά του τον σκληροτράχηλο Dzhabar Askerov που νωρίτερα είχε επιβληθεί του Ολλανδού William Diender. Ο Askerov (γεννήθηκε στην Ρωσία αλλά πήρε υπηκοότητα της Σαουδικής Αραβίας) με 5 νίκες και 4 ΚΟ στους τελευταίους 5 αγώνες του!),  αναζητούσε τη ρεβάνς από τον Iron Mike από το 2009 (ο Ζαμπίδης τον είχε νικήσει με ομόφωνη απόφαση των κριτών μετά από μία μεγάλη μάχη 5 γύρων στην Αυστραλία) και είχε δηλώσει πως αυτό το τουρνουά ήταν η ευκαιρία του να αποδείξει την πραγματική του αξία μέσα στη χώρα του!
Ο Askerov εμφανίστηκε προκλητικός..
λίγο πριν την έναρξη του τελικού, αλλά ο Iron Mike επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και ηρεμία στον μεγάλο στόχο του απλά χαμογέλαγε. Στον 1ο γύρο ο Ζαμπίδης απέδειξε ότι ο τίτλος είναι προσωπική του υπόθεση και ξεκινώντας πολύ δυνατά πήρε νωρίς νωρίς το προβάδισμα.
Ο τελικός συνεχίστηκε από τους δύο μαχητές σε φρενήρη ρυθμό ανταλλαγής χτυπημάτων, ωστόσο ο Ζαμπίδης παίζοντας καλή άμυνα, κατάφερε να περιορίσει τα χτυπήματα του Askerov, ενώ ταυτόχρονα του προκάλεσε μεγάλη φθορά. Η λήξη του αγώνα οι κριτές ανακύρηξαν ομόφωνα το Μιχάλη Ζαμπίδη νικητή και Παγκόσμιο Πρωταθλητή του W5 Grand Prix KO. Εκείνη τη στιγμή ο Ζαμπίδης πνίγηκε στις αγκαλιές των συνεργατών του, την ίδια ώρα που οι Έλληνες ομογενείς παραληρούσαν στις κερκίδες!
Δείτε τον αγώνα του Μιχάλη Ζαμπίδη:






Ο ενθουσιασμός του κοινού και η δίψα να θαυμάσει τον Iron Mike από κοντά ήταν τόσο μεγάλη, όπου σε δημοπρασία που διεξήχθει εντός του σταδίου για μία θέση δίπλα στον Ζαμπίδη σε δείπνο που θα δινόταν μετά το τουρνουά, ο πλειοδότης διέθεσε 1.800 € !
Με τους δύο νικηφόρους αγώνες ο Μιχάλης Ζαμπίδης συμπλήρωσε 165 αγώνες με 147 νίκες και 85 νοκ άουτ, ενώ η επόμενη μεγάλη μάχη του είναι προγραμματισμένη για τις 27 Μαΐου στη Μελβούρνη, κόντρα στον Αυστραλό Πρωταθλητή John Wayne Parr.
Βέβαια, θα είναι αδικεία να μην αναφέρουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πλευρό του Ζαμπίδη και ο καθένας έχει την δική του συνεισφορά. Στη γωνία του Ελληνα Παγκόσμιου Πρωταθλητή για άλλο ένα παιχνίδι βρέθηκε ο Μπάμπης Παπαδόπουλους (βοηθός προπονητή Γ. Μάλλιου), ο γυμναστής Αλέξανδρος Παπαδιονυσίου, ο γιατρός Βαγγέλης Στάμος, ο ένθερμός υποστηρικτής του Σωτήρης Τσαφούλια & η μάνατζέρ του Τόνια Φουσέκη.
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την άφιξή του στην Ελλάδα, ο νέος κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου W5 δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα και κέρδισα ένα τόσο σημαντικό τίτλο, όπως είναι το W5. Ήτανε όλα μία εξαιρετική εμπειρία για εμένα! Από το ότι πρώτη φορά στην καριέρα μου αγωνίστηκα στη Μόσχα μέχρι τον πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας και σκληρότητας που είχε το τουρνουά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.