# #

16 Απρ 2011

Ηγέτης ή στα αζήτητα;



thumb
Ένας αρχηγός κόμματος που θέλει να αναλάβει τα ηνία της χώρας – και μάλιστα σε κατάσταση ημιεπίσημης πτώχευσης – πρέπει πριν απ’ όλα να πείθει ότι είναι ηγέτης. Ότι είναι ικανός να τα βάλει με τα θηρία της διεθνούς αγοράς και της διεθνούς πολιτικής για να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας.
Η εικόνα του Αντώνη Σαμαρά να σύρεται σε συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον καταδικασμένο και διερευνώμενο από τη Δικαιοσύνη για άλλες υποθέσεις περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη προκαλεί κάκιστη εντύπωση. Όλοι γνωρίζουν ότι η συνάντηση Σαμαρά - Ψωμιάδη δεν αντανακλά τη γενικότερη αντίληψη του προέδρου της Ν.Δ. για την εφαρμογή της Δικαιοσύνης και των δικαστικών αποφάσεων.
Αντανακλά όμως φόβο. Η συγκαλυμμένη απειλή Ψωμιάδη – ή, έστω, η ερμηνεία προθέσεών του από ΜΜΕ – ότι, σε περίπτωση μη κάλυψής του, θα ...
προχωρήσει στη δημιουργία της Λέγκας του (ελληνικού) Βορρά, η θερμή συμπαράσταση από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη προς τον περιφερειάρχη και η γενικότερη καλή σχέση μεταξύ των δύο τυπικών εκπροσώπων του δεξιού λαϊκισμού φαίνεται πως ταρακούνησαν για τα καλά τον Σαμαρά.
Η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και η ανάγκη της για στιβαρές και αξιόπιστες κυβερνητικές λύσεις θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Η πολιτική όμως δεν περιμένει κανέναν. Κι όσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα τόσο αυστηρότερη θα γίνεται η κοινωνία – ειδικότερα σε ζητήματα αρχής. Ας το έχουν κατά νουν στη λεωφόρο Συγγρού...

Σ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.