# #

13 Απρ 2011

«Η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει αρχίσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί»



  

[Η εικόνα ανήκει στην πηγή]
Η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει αρχίσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί, εκτίμησε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι ήδη ένα μέρος του κεφαλαίου έχει υποτιμηθεί, τα κρατικά ομόλογα επίσης είναι υποτιμημένα, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν απώλειες που φθάνουν το 30%, υπάρχει στάση πληρωμών και η δημόσια περιουσία είναι και αυτή υποτιμημένη.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστήριξε ότι είναι εμφανής η διχογνωμία στην Ευρώπη για το αν πρέπει να γίνει τώρα ή αργότερα η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά, όπως είπε, περιμένουν να δούν τι θα γίνει και με την Ισπανία και μετά να αποφασίσουν.
Υπό το πρίσμα αυτό εκτίμησε, ιδιαίτερα για το θέμα της πώλησης δημόσιας περιουσίας, ότι θα υπάρξει περαιτέρω πίεση και περαιτέρω μείωση της αξίας της, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να κερδίσουν όσο το δυνατό περισσότερα.
Παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είπε ότι οι καλύτερες μέρες δεν μπορούν να έρθουν, αν ο λαός με εμπιστοσύνη στο δίκιο του δεν βάλει ως σκοπό να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων και να κατακτήσει τη δική του εξουσία.
Στην πρόταση του ΚΚΕ τονίζεται η ανάγκη αποδέσμευσης της χώρας από την ΕΕ, η ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας για να απελευθερωθούν οι εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες, η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου κ.α.





Πηγή: Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.