# #

19 Ιαν 2011

Σκουπιδιάρηδες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων - Θα μαζεύουν τα σκουπίδια στην Θεσσαλονίκη!


Image"Και σκουπίδια μαζεύουμε". Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε καθήκοντα σκουπιδιάρη των πόλεων, προφανώς για να γίνουν πιο ... παραγωγικοί, αφού τώρα, κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο είναι τελείως αντιπαραγωγικοί. Έτσι, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προτίθεται να ζητήσει να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις την αποκομιδή των σκουπιδιών της πόλης. Σε   έκτακτη σύσκεψη που έγινε χτες το μεσημέρι...
στο γραφείο του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, αποφασίστηκε να κατατεθεί το αίτημα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάτι που αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις από τα επιταλεία είναι βέβαιο ότι θα εγκριθεί, αφού το αίτημα έρχεται μόλις 48 ώρες μετά την συνάντηση Μπουτάρη-Βενιζέλου, όπως είπαμε.
Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν πρόκειται για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως π.χ. απεργία των συνεργείων του δήμου, απλά κρίνεται ότι δεν επαρκούν τα σκουπιδιάρικα και πρέπει να αναλάβουν το έργο οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες θεωρείται ότι ... δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, έτσι θα μαζεύουν σκουπίδια. Μάλιστα λέγεται ότι "τίθεται ζήτημα δημόσιας υγείας, αφού σε ορισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης τα απορρίμματα συσσωρεύονται ακόμη και για μία εβδομάδα" και "η κατάσταση κινδυνεύει πια να βγει εκτός ελέγχου", άρα είναι η ώρα των Ενόπλων Δυνάμεων!
Υποτίθεται ότι θα ζητηθούν κυρίως οχήματα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και λιγότερο προσωπικό, αλλά πως είναι δυνατόν υλικό των Ενόπλων Δυνάμεων να παραχωρηθεί προς χρήση σε πολιτικές υπηρεσίες χωρίς την παρουσία του στρατιωτικού προσωπικού στο οποίο είναι και χρεωμένα τα οχήματα; Ημερησίως παράγονται περί τους 400 με 500 τόνους σκουπιδιών στην Θεσσαλονίκη.
Το ότι υπάρχουν oίκοι που με αυτοχρηματοδότηση, χωρίς το παραμικρό κόστος για τους δήμους ή το δημόσιο, κατασκευάζουν εργοστάσια επεξεργασίας σκουπιδιών τα οποία παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα μέσω της επεξεργασίας αυτής, δεν το έχουν ακούσει ακόμα, ούτε στην Θεσσαλονίκη, ούτε στην Κερατές που ακόμα σκοτώνονται...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.