# #

21 Ιαν 2011

Παραπομπή του Κώστα Σημίτη σε προανακριτική για το σκάνδαλο Siemens μαζί με άλλους 14!

Τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, αλλά και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να παραπεμφθούν σε προανακριτική επιτροπή από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά για το σκάνδαλο των "μαύρων ταμείων" της Siemens, όπως επίσης και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή! Στις βασικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ γίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, λόγος για πολιτικές ευθύνες και .....



ανάγκη διερεύνηση και άλλων τυχόν ευθυνών, αποφεύγοντας τον επιθετικό προσδιορισμό «ποινικές». Τα ονόματα των πολιτικών που παραπέμπονται και από τα δύο κόμματα φαίνεται να είναι:
Από το ΠΑΣΟΚ: Τάσος Μαντέλης, Χρήστος Βερελής, Γιάννος Παπαντωνίου, Νίκος Χριστοδουλάκης, Κώστας Σημίτης, Άκης Τσοχατζόπουλος, Ευάγγελος Μαλέσιος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Χρήστος Παπουτσής.
Από τη Νέα Δημοκρατία: Μιχάλης Λιάπης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιώργος Βουλγαράκης, Βύρων Πολύδωρας, Προκόπης Παυλόπουλος, Χρήστος Μαρκογιάννακης.
Οι βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ επιμείνει στην παραπομπή υπουργών των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, για τους οποίους οι ίδιοι δεν συμφωνούν, τότε θα πρέπει να συμβεί το ίδιο και με όσους εκείνοι προτείνουν την απόδοση πολιτικών ευθυνών.
Οι παραπομπές γίνονται για τα σκάνδαλα στον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ και το σύστημα C4I.
Ο Θανάσης ΠαφίληςΤι υποστηρίζει το ΚΚΕ
Για τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κάνει λόγο σε δήλωση του ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της εξεταστικής, Θανάσης Παφίλης, καταλογίζοντάς πολιτικές ευθύνες σε όλους όσοι από κυβερνητικές θέσεις χειρίσθηκαν τις συμβάσεις της SIEMENS σε όλους τους σχετικούς τομείς που αυτές συνάφθηκαν και υλοποιήθηκαν και ζητώντας τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.
Παραπέμπει, δε, στην Ολομέλεια της Βουλής για να τοποθετηθεί λεπτομερέστερα και πιο συγκεκριμένα.
Χωρίς ονόματα κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδια υπόθεση.
Ο κ. Παπαδημούλης τάσσεται υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής και επιτίθεται στα δύο κόμματα εξουσίας κατηγορώντας τα για προσπάθεια συγκάλυψης, «παρασκηνιακές συνεννοήσεις» και έλλειψη βούλησης «να βγάλουν τους σκελετούς από τα ντουλάπια τους».
Ο Δημήτρης ΠαπαδημούληςΟι λόγοι που επικαλείται ο κ. Παπαδημούλης για την καταψήφιση του πορίσματος της πλειοψηφίας έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι «αποσιωπά κρίσιμα γεγονότα, στοιχεία και μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή, αγνοεί και παρακάμπτει υλικό ενώ σε κρίσιμα σημεία εμπεριέχει υποκειμενικά στοιχεία και επιλεκτικές εκτιμήσεις που υπηρετούν σκοπιμότητες».
«Δυστυχώς και αυτό το μεγάλο σκάνδαλο πάει όπως και το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, για συγκάλυψη και παραγραφή. Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ σε ηγετικό επίπεδο, έδειξαν έμπρακτα την πολιτική βούληση να κρεμάσουν στο τσιγκέλι τους υπεύθυνους και να ψάξουν τους σκελετούς που έχουν στα ντουλάπια τους», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
defencenet 
http://heraklion1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.