Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας ο τρόπος ζωής των… μελλοντικών πατεράδων επηρεάζει την υγεία των παιδιών που θα αποκτήσουν καθώς «επαναπρογραμματίζει» τα γονίδια τους.
Η έρευνα δείχνει τις κληρονομικές επιπτώσεις μιας διαδικασίας που ονομάζεται «επιγενετική», δηλαδή το πώς το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής μας μπορούν να τροποποιήσουν... οριστικά τα γονίδιά μας καθώς μεγαλώνουμε.
Αυτά τα τροποποιημένα γονίδια μπορούν στη συνέχεια να περάσουν στα παιδιά που θα αποκτήσει στο μέλλον ένας άνδρας.
Οι επιστήμονες εξέτασαν συγκεκριμένα τις επιπτώσεις της διατροφής των μελλοντικών πατεράδων, για να αποδείξουν αν μεταβάλλεται ο κίνδυνος ανάπτυξης ασθενειών όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις στα παιδιά τους.
Ο Dr Oliver Rando, της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ισχυρίστηκε ότι η έρευνά του θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό των ατόμων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ασθενειών όπως οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης.
« Το να γνωρίζουμε τι έκαναν οι γονείς πριν τη σύλληψη ενός εμβρύου είναι καθοριστικής σημασίας για τον καθορισμό των νόσων που μπορεί να μεταφέρουν στα παιδιά τους» τόνισε.
Σημαντικό ρόλο βέβαια, εκτός από τα γονίδια και τον τρόπο ζωής, παίζουν και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, οι οποίοι αποδεικνύονται καθοριστικοί για την υγεία των ανθρώπων.
πηγη
Δηλαδή φταίνε μόνο οι μπαμπάδες;; Και η κληρονομικότητα ανεξαρτήτως διατροφής δεν παίζει ρόλο;
ΑπάντησηΔιαγραφή