# #

5 Φεβ 2011

Τέλειωσαν κι επίσημα, οι διευθύνσεις στο internet!



Οι διαθέσιμες διευθύνσεις στο διαδίκτυο τέλειωσαν και πλέον αρχίζει να ξεκινάει σιγά σιγά η μετάβαση σε νέο πρωτόκολλο με ακόμα περισσότερες διευθύνσεις.
Τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία των πρώτων διευθύνσεων του διαδικτύου, οι διαθέσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, που μετρούσαν περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια, εξαντλήθηκαν και πλέον πρέπει να...
γίνει οργανωμένα η διεθνής μετάβαση σε ένα νέο σύστημα διευθύνσεων, κάτι που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Μπορεί να μοιάζει δύσκολο και να ακούγεται σαν σενάριο καταστροφής όμως στην πραγματικότητα οι χρήστες του Ίντερνετ δεν  πρόκειται να καταλάβουν κανένα πρόβλημα και ούτε καν θα καταλάβουν τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν.
Σήμερα λοιπόν σε μια ειδική "τελετή" στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, ο διεθνής μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ICANN που εποπτεύει την απόδοση και κατανομή των διαδικτυακών διευθύνσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, παραχώρησε και τα τελευταία πέντε διαθέσιμα πακέτα διευθύνσεων (αριθμών ΙΡ) με βάση το υπάρχον πρωτόκολλο IPv4.
Η μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο IPv6, που θα αποτελέσει το νέο διεθνές πρότυπο για τις διευθύνσεις του διαδικτύου και θα επιτρέψει να υπάρξει πολύ περισσότερος "χώρος" για την επέκταση του Ίντερνετ, το οποίο συνεχίζει να γνωρίζει εκρηκτική ανάπτυξη σε όλο τον πλανήτη έχει ήδη ξεκινήσει.
Με το νέο σύστημα ο αριθμός των νέων διευθύνσεων, θα είναι 340 και στη συνέχεια θα ακολουθούν 36 μηδενικά οπότε είναι λογικό ο επικεφαλής του ICANN Ροντ Μπέκστρομ, να λέει οτι υπάρχουν πλέον τρισεκατομμύρια διευθύνσεις για ένα τρισεκατομμύριο ανθρώπους και η Γη έχει μόνο επτά δισεκατομμύρια κατοίκους.
Πάντως πρακτικά οι διευθύνσεις που πουλήθηκαν σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα αρχίσουν να εξαντλούνται από την αρχή του 2012 και μόνο όσοι ξεμείνουν από διευθύνσεις IPv4, θα αρχίσουν να παίρνουν τις νέες διευθύνσεις IPv6.
Το ποσοστό των χρηστών που οι συσκευές τους δεν είναι σωστά ρυθμισμένες για το νέο πρωτόκολλο και στην ουσία θα επηρεαστούν με την αλλαγή αυτή αγγίζει περίπου το 1% σύμφωνα με το Αμερικανικό Μητρώο Αριθμών (Διευθύνσεων) του Διαδικτύου και το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι μερικές ρυθμίσεις στις συσκευές τους
Τέλος η πλήρης μετάβαση στο νέο πρότυπο θα πάρει χρόνια, με συνολικό κόστος μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων διεθνώς ενώ το Google, το Facebook και άλλες μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου θα προσθέσουν μαζικά διευθύνσεις IPv6 δοκιμαστικά και ταυτόχρονα, στις 8 Ιουνίου φέτος, για να μπορέσουν να ελέγξουν τυχόν προβλήματα κατά την μετάβαση
http://www.techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.