# #

22 Απρ 2010

Στην Εκάλη ένας στους τρεις δεν δήλωσε την πισίνα του

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ της Εκάλης άρχισαν οι δορυφορικοί έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών για τον εντοπισμό των φορολογουμένων που, ενώ έχουν πισίνα, δεν το δηλώνουν στην Εφορία για να αποφύγουν το σχετικό τεκμήριο. Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι 500 φορολογούμενοι της Εκάλης πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» του δορυφόρου έχοντας πισίνα στα σπίτια τους αλλά μόνο 324 την είχαν δηλώσει. Τώρα, η Εφορία θα χτυπήσει την πόρτα τους για τα περαιτέρω, ενώ οι δορυφορικοί έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζονται να πιάσουν Αιγαίο αρχίζοντας από περιοχές όπου... ανθούν οι πισίνες, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, αλλά και ακριβές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας όπως η Γλυφάδα και η Βουλιαγμένη.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών λειτούργησαν συντονισμένα. Σε πρώτη φάση, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανίχνευσε μέσω των περσινών φορολογικών δηλώσεων πόσοι από τους 16.974 φορολογούμενους των βορείων προαστίων, αρχής γενομένης από την Εκάλη, δήλωσαν κατοχή πισίνας. Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων προχώρησε στη χρήση δορυφορικών φωτογραφιών για να εντοπίσει ποιοι πραγματικά φορολογούμενοι αυτής της περιοχής έχουν εξωτερική πισίνα στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο κ. Σπινέλης της ΓΓΠΣ εντόπισε 324 κατόχους, ο κ. Γεωργακόπουλος από τη Γραμματεία Φορολογικών Θεμάτων 500. Ετσι, οι 176 κάτοχοι πισίνας που... ξέχασαν να τη δηλώσουν αποφεύγοντας το σχετικό τεκμήριο, θα βρεθούν τώρα αντιμέτωποι με τα πρόστιμα της Εφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο, το τεκμήριο της πισίνας γίνεται ιδιαίτερα αυστηρό. Τα τεκμήρια προσδιορίζονται με βάση την επιφάνεια και ορίζονται σε 100 ευρώ το τετραγωνικό για πισίνες μέχρι 60 τ.μ. και σε 200 ευρώ το τετραγωνικό για επιφάνεια πάνω από 60 τ.μ. Για εσωτερικές πισίνες τα ποσά αυτά διπλασιάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.