# #

19 Απρ 2010

το ψάρι, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Alzheimer,


Σύμφωνα με νέα έρευνα ορισμένοι συνδυασμοί τροφών όπως το ψάρι, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Alzheimer, αλλά και της κατανάλωσης λιγότερων γαλακτοκομικών προϊόντων με υψηλά λιπαρά, κόκκινου κρέατος, οργανικού κρέατος και βουτύρου.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Columbia παρατήρησαν 2.148 ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω που δεν έπασχαν από Alzheimer.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν πληροφορίες για τη διατροφή τους και αξιολογήθηκαν για ανάπτυξη Alzheimer κάθε 1,5 χρόνο σε διάστημα 4 ετών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας 253 συμμετέχοντες εμφάνισαν τη νόσο.

Μεταξύ των τροφών που σχετίζονται με το μειωμένο κίνδυνο για Alzheimer περιλαμβάνονται οι ξηροί καρποί, το ψάρι, οι ντομάτες, τα πουλερικά, τα φρούτα και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Η μείωση της πρόσληψης γαλακτοκομικών με υψηλά λιπαρά, κόκκινου κρέατος, οργανικού κρέατος και βουτύρου επίσης σχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι τα ευρήματα στηρίζουν την περαιτέρω διερεύνηση των διατροφικών συνδυασμών και της διατροφικής συμπεριφοράς στην πρόληψη της νόσου.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι προηγούμενες έρευνες σχετικά με την επίδραση των ουσιών των τροφών στη νόσο Alzheimer είναι μεικτές, μερικώς επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι συνδυάζουν στα γεύματά τους ευρεία γκάμα προϊόντων και ουσιών που πιθανόν δρουν συνδυαστικά.
πηγήhttp://naturesportscooking.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.