# #

24 Απρ 2010

«Είμαστε υπό επιτήρηση, υπό κηδεμονία" διακήρυξε για άλλη μια φορεα Γιωργος..και μαλιστα χωρις πολεμο...δεν ξαναγινε ποτε..πουθενα..


«Είμαστε υπό επιτήρηση, υπό κηδεμονία" διακήρυξε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στη συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Δωδεκανήσου στη Ρόδο! Πραγματικά απορεί κανείς με την επιμονή του να δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν είναι κυρίαρχη χώρα επί των ημερών του και προβληματίζουν οι λόγοι αυτής της επιμονής.
Σίγουρα δεν έχει υπάρξει προηγούμενο χώρας που να δηλώνει συνεχώς ο ηγέτης της ότι έχουν απωλέσει την εθνική κυριαρχία χωρίς να γίνει πόλεμος. Το ερώτημα είναι πλέον, πως αντιδρούν οι πολίτες σε όλα αυτά...
Αναφερόμενος στην....
.

απόφαση ενεργοποίησης του μηχανισμού βοήθειας, ο Γ.Παπανδρέου σημείωσε ότι οι ανακοινώσεις της Eurostat για το έλλειμμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ώστε τελικά η χώρα να ζητήσει άμεσα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.
Σχετικά με τα στοιχεία της Eurostat τόνισε ότι «ούτε μπορούσαμε, ούτε θέλαμε να τα κρύψουμε, γιατί θα ήταν μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της αξιοπιστίας του σήμερα, τα θεμέλια που ξαναχτίζουμε για την Ελλάδα».
Ο κ. Παπανδρέου άσκησε για μια ακόμα φορά σκληρή κριτική στις κυβερνήσεις της ΝΔ την περίοδο 2004-2009: «είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μια άνευ όρων μάχη για την οικονομία και να αναστρέψουμε τη δυσπιστία. Αν δεν είχαμε αλλάξει πορεία, θα ήμασταν μπροστά σε χρεοκοπία, ακόμα και σε αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων. Και αυτό το αποτρέψαμε οριστικά»
Τέλος, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να βάλουν τέλος στο κλίμα φόβου και πανικού. Πως θα γίνει αυτό σε μία χώρα που είναι υπό κηδεμονία και έχει απωλέσει την εθνική της κυριαρχία, δεν το είπε.

www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.