# #

29 Σεπ 2010

Για πιο λόγο αποφασίσατε να είστε υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, ???


1. Για πιο λόγο αποφασίσατε να είστε υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, απέναντι στην επίσημη επιλογή του κόμματός σας;

Θ.Τ. - Κ. Γιαννούλη σας ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα που μου δίνετε την ευκαιρία μέσα απ’ την εφημερίδα σας ν’ απευθυνθώ στους συνδημότες μου στο νέο μεγάλο δήμο Δίου – Ολύμπου. Έτσι κι αλλιώς οι επαφές που είχαμε με τους εκπροσώπους των τοπικών και περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας στο Δήμο Λιτοχώρου ήταν πυκνή και τακτή, γιατί εμείς τον πολίτη τον θέλουμε ενημερωμένο. Με την ίδια νοοτροπία και την ίδια εξωστρέφεια επιθυμούμε να συνεχίσουμε και στο Δήμο Δίου – Ολύμπου εφόσον οι συνδημότες μας μας εμπιστευτούν για την επόμενη μέρα.
Αναφορικά με το ερώτημά σας θα σας πω κατηγορηματικά πως η υποψηφιότητά μου δεν είναι απέναντι ...

σε καμία επιλογή. Είναι απέναντι σε συμφέροντα. Γι’ αυτό και βρίσκουμε θετική ανταπόκριση στην υποψηφιότητά μου και από ανθρώπους της παράταξης, αλλά και από ανθρώπους που στο παρελθόν βρεθήκαμε σε διαφορετικά πολιτικά μετερίζια. Οι συνδημότες μου με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους το 2006 για τη διοίκηση του Δήμου Λιτοχώρου. Δεν θα τους υποκαταστήσω μ’ αυτό που θα σας καταθέσω, αλλά εκτιμώ πως αν τους ρωτήσετε, στην πλειοψηφία τους, θα σας πούνε καλά λόγια για τη διοίκησή μας και το έργο που έγινε στο δήμο Λιτοχώρου τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Να ξεκαθαρίσω λοιπόν μια και καλή πως δεν είμαι υποψήφιος από πείσμα. Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου ενώπιον των συνδημοτών μου επειδή υπάρχει η πεποίθηση όλων μας να βάλουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου η προσαρμογή στα νέα αυτοδιοικητικά δεδομένα να γίνει με ασφάλεια και διαφάνεια, ενώ ταυτόχρονα η γνώση και η εμπειρία μας από τη διοίκησή μας να δώσει καταλυτική πνοή ανάπτυξης στην περιοχή μας.

2. Πιστεύετε ότι αδικηθήκατε από την επιλογή της Ν.Δ. να στηρίξει τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Δημόπουλο και όχι εσάς;

Θ.Τ. - Το ζήτημα κ. Γιαννούλη δεν είναι αν αδικήθηκα εγώ προσωπικά ή πολιτικά. Πιστεύω πως αυτό εκτός απ’ το στενό κύκλο των φίλων και συνεργατών μου, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Και δεν ενδιαφέρει σίγουρα τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας της νότιας Πιερίας.

Προτεραιότητα έχει να μην αδικηθεί ο τόπος με λανθασμένες επιλογές. Να μη αδικηθεί η κοινωνία, ο νέος δήμος και προπαντός να μην αδικηθούν οι πολίτες οι οποίοι με τη δύναμη της ψήφου τους θα επιλέξουν εκείνον που θεωρούν ως εγγυητή για το πέρασμα από την «Καποδιστριακή» αυτοδιοίκηση στη νέα «Καλλικρατική» πραγματικότητα.

Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση των συνδημοτών μου. Αυτοί εξάλλου θα κρίνουν και θ’ αποφασίσουν για το ποιος θα είναι ο Δήμαρχος και κανείς άλλος.

3. Πως κρίνετε το σχέδιο «Καλλικράτης»;

Θ.Τ. - Το σχέδιο «Καλλικράτης» από μόνο του είναι ένα στατικό κείμενο και οι τρόποι ερμηνείας του ποικίλουν. Στην πράξη θα δούμε τις θετικές του εκφάνσεις αλλά και τα αρνητικά του στοιχεία. Σε πρώτη ανάγνωση δεν αποτυπώνεται ξεκάθαρα η οικονομική αυτοτέλεια των νέων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που κατά τη γνώμη μου θα όφειλε να είναι και ο καταλύτης. Σε επίπεδο σχεδιασμού λοιπόν είναι καταρχήν ελλιπές και μάλιστα στο πιο βασικό του σημείο. Ήταν μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσει δια παντός η οικονομική επιβίωση των Δήμων. Ωστόσο οφείλουμε να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση προκειμένου να επιτευχθεί ένας δίαυλος Υπουργείου Εσωτερικών και Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. για να ξεπεραστούν εν τη γεννέσει τους τα προβλήματα που θα προκύψουν. Στόχος μου είναι και το ανακοινώνω πρώτη φορά σε σας, να καταθέσω πρόταση δημιουργίας μιας ενιαίας βάσης δεδομένων στην κεντρική ένωση δήμων και κοινοτήτων που θ’ αφορά διαχειριστικά προβλήματα στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» από την 1η Ιανουαρίου του 2011, ώστε να επιλύονται άμεσα.

Επειδή δεν είναι όλα άσπρο και μαύρο, η νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα έχει και τα θετικά της. Οι συγχωνέυσεις δημοτικών επιχειρήσεων, οι μειώσεις των δαπανών για λειτουργικά έξοδα και ένα γενικότερο νοικοκύρεμα που θα επιφέρει η συνένωση σίγουρα συγκαταλέγονται στα θετικά του.

4. Ποιο είναι το όραμά σας για το διευρυμένο δήμο Δίου – Ολύμπου; Γιατί οι δημότες Δίου – Ολύμπου θα πρέπει να επιλέξουν εσάς για νέο δήμαρχο της περιοχής;

Θ.Τ. - Οράματα μονοπρόσωπα και η λογική του «ενός ανδρός αρχή» εμάς μας βρίσκει απέναντι. Εμείς ακούμε την κοινωνία γιατί είμαστε αναπόσπαστο μέρος της. Ξεκινήσαμε από κάτω προς τα πάνω. Δεν ξεκινήσαμε τις συνομιλίες μας με τους «κομματάρχες» και τα λεγόμενα «στελέχη». Αυτές οι λογικές ανήκουν ανεπιστρεπτί στο παρελθόν. Η ίδια η κοινωνία του νέου Δήμου Δίου – Ολύμπου αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη της περιοχής. Γι’ αυτό εμείς μαζί με την κοινωνία, μαζί με τους πολίτες, μαζί με τους συνδημότες μας συνδιαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας το οποίο και θα καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες.

Κ. Γιαννούλη δεν υπάρχει «πρέπει». Σας ανέφερα και νωρίτερα πως δεν διεκδικούμε το απόλυτο. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των συνδημοτών μας και διεκδικούμε την εμπιστοσύνη και την θετική τους ψήφο. Έχουμε δείγμα γραφής στη διοίκησή μας στο Δήμο Λιτοχώρου. Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία. Σε λίγες μέρες αφότου ολοκληρωθεί ο διάλογος που πραγματοποιούμε σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Δίου – Ολύμπου, από τη Νέα Έφεσο έως τους Νέους Πόρους , από τη Βροντού έως τη Λεπτοκαρυά και από τον Πλαταμώνα έως την Καρίτσα, την Κονταριώτισσα και το Δίον, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Τις προγραμματικές μας δηλώσεις που θα είναι συμβόλαιο τιμής για μένα και τους συνεργάτες μου όπως ακριβώς πράξαμε και το 2006.
                                                                                                                                                   Συνέντευξη του Δημάρχου Λιτοχώρου και υποψήφιου Δημάρχου Δίου - Ολύμπου Θανάση Τσιφοδήμου στην εφημερίδα "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"

http://tsifodimos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.