# #

29 Σεπ 2010

Σε τεντωμένο σχοινί η Πιερία - Νέα επεισόδια στη Λεπτοκαρυά

Σήμερα το πρωί υπάλληλοι της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» προσπάθησαν να κλείσουν τον κόμβο της Λεπτοκαρυάς για ξα ξεκινήσει, στο σημείο αυτό, η κατασκευή των παράπλευρων σταθμών διοδίων.

Οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν άμεσα, συγκεντρώθηκαν στην έξοδο της Λεπτοκαρυάς και ανάγκασαν την εταιρεία να αποσύρει τα διαχωριστικά που είχε τοποθετήσει στο οδόστρωμα.

Η προσπάθεια αυτή της εταιρείας να τοποθετήσει πλευρικά διόδια, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, έχει εξαγριώσει την τοπική κοινωνία, η οποία βλέπει καθημερινά να αποκόπτεται από το οδικό δίκτυο και να απομονώνεται κοινωνικά και οικονομικά.

Ενώ ακόμα η Πιερία προσπαθεί να επουλώσει τις τεράστιες πληγές που προκάλεσαν οι κατολισθήσεις και ο οδικός αποκλεισμός της κοιλάδας των Τεμπών, η εταιρεία τεντώνει κι άλλο το σχοινί.


Οι Πιεριείς δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν και συνεχίζουν αντιστέκονται!

Αυτή τη στιγμή οι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο σταθμό διοδίων και κρατούν τις μπάρες ανοιχτές  και προς τις δύο κατευθύνσεις, ενώ συζητείται το ενδεχόμενο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αργά το απόγευμα.

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου Επιτροπές Αγώνα κατά των διοδίων από ολόκληρη την Ελλάδα θα συναντηθούν στο Δίον Πιερίας με στόχο τον πανελλαδικό συντονισμό των δράσεων του κινήματος «Δεν πληρώνουμε».
http://www.pierialife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.