# #

29 Σεπ 2010

ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ "ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΒΙΖΑ" ..για Αλβανια και Βοσνια-Ερζεγοβινη.

Χαρτης της Μεγαλης Αλβανιας!!!Τωρα που θα καταργηθει η βιζα θα γεμισουμε  Αλβανους τουριστες, θα χεστουμε στο ταληρο,θα σωθει η Ελλας!!!
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι έχουν δημιουργηθεί οι όροι για την ένταξη της Αλβανίας και της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στη λεγόμενη «Λευκή λίστα Σένγκεν» και ότι το καθεστώς χωρίς βίζα μπορεί να ισχύσει από το Δεκέμβριο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. κείμενο εργασίας, στο οποίο τονίζεται ότι η Αλβανία και ..
η Βοσνία - Ερζεγοβίνη πήραν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων του Οδικού Χάρτη για όλα τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων, μετέδωσε η γερμανική ραδιοφωνία «Ντόιτσε Βέλε» (Deutsche Welle). Τους επόμενους δύο μήνες αναμένεται ολοκλήρωση της διαδικασίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την άρση του καθεστώτος βίζας για τους πολίτες των δύο χωρών που θα ταξιδεύουν στις χώρες της Ε.Ε.
Με βάση την έκθεση των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι στη διάρκεια του καλοκαιριού έκαναν επιτόπια αποτίμηση της κατάστασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέταξε το κείμενο, με το οποίο πρότεινε κατάργηση της βίζας για τους πολίτες των δύο χωρών.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, χαιρέτισε την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας ότι το κείμενο επιβεβαιώνει ότι τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος                                                                                                ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.