# #

29 Σεπ 2010

Πιερια, Ολυμπος...ο τοπος των Θεων!

          Παρουσίαση
Από τη μια οι μαγευτικές αμμουδιές του Θερμαϊκού και από την άλλη οι ψηλές κορφές του Ολύμπου. Στη μέση η Κατερίνη πρωτεύουσα του νομού. Νότια της Κατερίνης η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε στο Δίον τα ιερά των Μακεδόνων του 5ου αιώνα π.Χ.
Στη Λεπτοκαρυά, η αμμουδερή παραλία της γεμίζει κάθε χρόνο από Έλληνες και ξένους τουρίστες. Παραθαλάσσια παραθεριστικά κέντρα είναι επίσης η Μεθώνη, ο Κορινός, οι Νέοι Πόροι, ο Άγιος Παντελεήμονας και ο Πλαταμώνας με τα υπέροχα βενετσιάνικα κάστρα.
Στις πλαγιές του Ολύμπου χτισμένο το Λιτόχωρο, η πύλη προς το μυθικό βουνό, του οποίου η ανάβαση αποτελεί μοναδική εμπειρία. Στη μαγευτική κοιλάδα του Ενιπέα, τα νερά κατεβαίνουν από τον Όλυμπο σχηματίζουν λίμνες και χάνονται σε καταβόθρες.
  
Οι μυθολογικές αναφορές εστιάζουν στην Πιερία. Στην κορυφή του Ολύμπου θρονιάστηκαν οι 12 Θεοί ενώ στα Πιέρια Όρη εντοπίζονται οι 9 Μούσες. Προϊστορικά ευρήματα στον Μακρύγιαλο μαρτυρούν την επί χιλιάδες χρόνια κατοίκηση της περιοχής.
Στο Δίον, την Ιερή πόλη των Μακεδόνων, λάμβαναν χώρα μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι μακεδονικοί τάφοι φανερώνουν την ανάπτυξη της περιοχής. Η Πύδνα, η Πέτρα και ο Πλαταμώνας συνεχίζουν την ιστορική διαδρομή στα βυζαντινά χρόνια.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.