# #

21 Ιουλ 2010

Σενάριο συνωμοσίας κατά του ομίλου του θεωρεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο κ. Α. Βγενόπουλος...

Σενάριο συνωμοσίας κατά του ομίλου του θεωρεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο κ. Α. Βγενόπουλος, «φωτογραφίζοντας» ως «υποκινητές» πολιτικούς κύκλους και εκτελεστές τα τηλεοπτικά δίκτυα STAR και MEGA, κοινό παρονομαστή των οποίων αποτελεί, ως γνωστόν, η συμμετοχή της οικογένειας.... Βαρδινογιάννη!
Με αφορμή την εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελ. Ράικου, που δόθηκε αμέσως μετά την αποκάλυψη του νέου κύκλου διερεύνησης της σχέσης ομίλου Marfin και Μονής Βατοπαιδίου από την Βουλή, η Marfin Egnatia Bank εξέδωσε χθες μια ανακοίνωση, που… αναβλύζει σενάρια συνομωσίας και κάνει λόγο για «λασπολογία κατά της Τράπεζάς μας που εκπορεύεται από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους και αναπαράγεται με αξιοθαύμαστη ένταση μέσα από τα κανάλια STAR και MEGA».
Ανάλογου περιεχομένου ανακοίνωση, στην οποία εμπλέκονταν με θαυμαστό τρόπο οι υποθέσεις του Παναθηναϊκού και το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου, είχε εκδώσει ο ίδιος ο κ. Βγενόπουλος στις 24 Ιουνίου: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια οργανωμένη επιχείρηση λάσπης που προσπαθεί να εμπλέξει την MARFIN EGNATIA BANK και, κυρίως, εμένα προσωπικά στην υπόθεση του Βατοπεδίου», ανέφερε η ανακοίνωση εκείνη. «Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από το κανάλι STAR που την παρουσίασε μάλιστα σαν πρώτη είδηση (!) και συνεχίσθηκε μέσω blogs και εντύπων μικρής εμβέλειας, κορυφώθηκε δε σήμερα μέσω της οπαδικής εφημερίδας ΠΡΑΣΙΝΗ».
Ποιοι είναι, όμως, οι «συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι», τους οποίους «φωτογραφίζει» ο κ. Βγενόπουλος; Προς το παρόν, τα δικαστικά βέλη έχουν στραφεί σε ένα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ενώ αγωγή έχει κατατεθεί κατά της εφημερίδας «Πράσινη»: «Ήδη έχουμε καταθέσει αγωγές κατά του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημητρίου Τσιρώνη και της εφημερίδας ΠΡΑΣΙΝΗ για προσβολή της προσωπικότητας της Τράπεζας και αποκατάσταση της ηθικής της βλάβης συνεπεία των συκοφαντικών και δυσφημιστικών δηλώσεων και δημοσιευμάτων τους αντίστοιχα», αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωση της Marfin Egnatia.
Το περίεργο στο σενάριο Βγενόπουλου, για στοχευμένη επίθεση λάσπης εναντίον του από «πολιτικούς κύκλους» και… ποδοσφαιρικά συμφέροντα, είναι ότι παραλείπει οποιαδήποτε αναφορά σε σημαντικούς φορείς των ΜΜΕ, που φαίνεται ότι εξίσου λυσσαλέα τον πολεμούν.
Για παράδειγμα, παραλείπει να αναφέρει το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», το οποίο αποκάλυψε τον έλεγχο που έχει ζητήσει ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, κ. Μ. Όθωνας, στις οικονομικές σχέσεις εταιρειών του ομίλου της Marfin και της Μονής Βατοπαιδίου. Για τα δε τηλεοπτικά δίκτυα STAR και MEGA, παρότι «αναπαράγουν με αξιοθαύμαστη ένταση τη λασπολογία», έχοντας μάλλον μεγαλύτερη εμβέλεια από την αθλητική εφημερίδα «Πράσινη», λείπει οποιαδήποτε αναφορά περί κατάθεσης αγωγής, όπως θα περίμενε κανείς, από την Marfin Egnatia Bank.
Πάντως, είναι εμφανής η προσπάθεια του κ. Βγενόπουλου, τώρα που αρχίζει μια σοβαρότερη διερεύνηση σκοτεινών πτυχών της υπόθεσης Βατοπαιδίου και της εμπλοκής σε αυτές εταιρειών του ομίλου της MIG, να δοθεί έμφαση στην –υποτιθέμενη- «ποδοσφαιρική» παράμετρο της υπόθεσης: οι έρευνες της Βουλής και των εισαγγελικών αρχών, με κάποιο μυστηριώδη τρόπο, συνδέονται από τον κ. Βγενόπουλο με την κόντρα του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη για τον Παναθηναϊκό, που με τη σειρά της φαίνεται ότι «κινεί» πολιτικά νήματα κατά του κ. Βγενόπουλου, χειραγωγώντας βουλευτές της πλειοψηφίας!
Σε αυτούς τους ακροβατικούς συλλογισμούς, που προφανές είναι ότι απευθύνονται στα «πράσινα» φίλαθλα αισθήματα μεγάλου ποσοστού της κοινής γνώμης, δεν φαίνεται όμως να βρίσκεται  θέση για μια επί της ουσίας απάντηση στις τουλάχιστον περίεργες σχέσεις εταιρειών του ομίλου της Marfin και των μοναχών-επενδυτών της Μονής Βατοπαιδίου.
Το μόνο που αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Marfin Egnatia για την ουσία του θέματος είναι, ότι «ουδέν στοιχείο προέκυψε ή μπορεί να προκύψει που να αποδεικνύει ανάμειξη ούτε καν γνώση των σχέσεων και των συναλλαγών του πελάτη μας (Μονή Βατοπεδίου) με το Δημόσιο ή που να αφορά οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια οποιασδήποτε μορφής της Τράπεζάς μας».
Αυτή η γενική διαπίστωση, βέβαια, δεν απαντά επί της ουσίας των ερωτημάτων που έχουν ανακύψει. Για παράδειγμα, καλό θα ήταν να εξηγηθεί από την Marfin Egnatia Bank με ποια τραπεζικά κριτήρια, διαδικασίες και καλύμματα δόθηκαν δάνεια 156,9 εκατ. ευρώ στη Μονή Βατοπαιδίου, εκ των οποίων έχουν επιστραφεί μέχρι στιγμής μόνο τα 55 εκατ. ευρώ. Ή πόσο συμπτωματικό μπορεί να είναι το γεγονός, ότι η Marfin Egnatia Bank δανείζει την Μονή Βατοπαιδίου, για να αγοράσει μέσω υπεράκτιας εταιρείας μετοχές του ΟΤΕ, ακριβώς κατά την περίοδο συγκέντρωσης μετοχών του Οργανισμού και από την Marfin Investment Group. Ανάγονται, άραγε, όλα αυτά στο πλαίσιο μιας τυπικής τραπεζικής σχέσης;
Καλή είναι, λοιπόν, η επίκληση των «πράσινων» φρονημάτων μερίδας οπαδών του Παναθηναϊκού, κάθε φορά που ο κ. Βγενόπουλος επιχειρεί να αποκρούσει «λασπολογία» εναντίον του και κατά εταιρειών του ομίλου του, όπως διατείνεται. Ακόμη καλύτερο, όμως, θα ήταν να δώσει και ορισμένες επί της ουσίας εξηγήσεις, γι’ αυτούς που προτιμούν να προσεγγίζουν τα πολιτικά και οικονομικά φαινόμενα με ορθολογισμό, πέραν των… ποδοσφαιρικών φρονημάτων…                      ........http://www.sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.