# #

22 Ιουλ 2010

ΟΤΕ: Διώχνουν κόσμο, πουλάνε κτήρια οι Γερμανοί

Τη μείωση του προσωπικού κατά 2.000 περίπου εργαζόμενους προωθεί με κάθε τρόπο η διοίκηση του ΟΤΕ. Στο τραπέζι της ηγεσίας του Οργανισμού έπεσε ακόμη και η ιδέα για δημιουργία θυγατρικής εταιρείας και μεταφοράς εργαζομένων εκεί, κατά τα γερμανικά πρότυπα της Deutche Telekom. Όπως μάλιστα έκανε γνωστό η διοίκηση στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο συνολικό πρότζεκτ του Οργανισμού για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος του.
Στα σχέδια της διοίκησης του Οργανισμού βρίσκεται η ενοποίηση των δικτύων λιανικής πωλήσεως "Γερμανός", Cosmote και ΟΤΕshop, όπως και η μείωση των 27 διαφορετικών τηλεφωνικών κέντρων που βρίσκονται σε λειτουργία ανά την Ελλάδα. Επίσης η Διοίκηση εντάσσει στα σχέδια της και την ακίνητη περιουσία του ΟΤΕ, η οποία δεν αποκλείεται ακόμη και να παραχωρηθεί σε άλλους ιδιώτες. Στις προθέσεις ακόμη της διοίκησης βρίσκεται η μείωση των 4 κέντρων υποστήριξης σε 2.
Το σημείο ωστόσο που εγείρει τις περισσότερες ενστάσεις είναι η μείωση του προσωπικού. Η διοίκηση της εταιρείας με “μπούσουλα” το μοντέλο που η Deutche Telekom εφάρμοσε στη Γερμανία, προωθεί την ιδέα δημιουργίας θυγατρικής εταιρείας και τη μεταφορά σε αυτήν 1.600 με 2.000 περίπου εργαζομένων. Βασική ωστόσο επιδίωξη του Οργανισμού αποτελεί η μείωση του προσωπικού με την απόλυση εργαζομένων όταν το επιτρέψει η νομοθεσία.
Από την πλευρά της, η ΟΜΕ- ΟΤΕ τόνισε την αντίθεσή της στα σχέδια μείωσης του προσωπικού, ενώ το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ανά περιφέρεια, σε ημερομηνίες που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή. Επιφυλακτικοί επίσης είναι οι συνδικαλιστές και για τα υπόλοιπα έργα αναδιάρθρωσης του Οργανισμού.
Κ.Ζ.
Η ΑΥΓΗ, 22/7/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.