# #

20 Ιουν 2010

Πως να αποφυγετε την τριχοπτωση.......

Ο εφιάλτης των ανδρών ακούει στο όνομα ‘’αλωπεκία’’. Αυτός είναι ο ιατρικός όρος για την τριχόπτωση. Η ανδρογενής αλωπεκία αποτελεί τον πιο κοινό τύπο αλωπεκίας. Υπολογίζεται ότι επηρεάζει περίπου έναν στους τρεις άνδρες.
Αν έχετε βάσιμες υποψίες –ειδικά αν ο πατέρας ή ο παππούς σας είχαν φαλάκρα - ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που κάποια στιγμή θα χτυπήσει και τη δική σας πόρτα ή ακόμη χειρότερα αν ήδη βλέπετε τα μαλλιά σας να λιγοστεύουν απειλητικά καταρχήν δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε.
Υπάρχουν κάποια βήματα, που αν τα ακολουθήσετε, μπορούν να σας βοηθήσουν να προφυλάξετε τα μαλλιά σας:
*Αποφύγετε τα σφιχτά χτενίσματα που τραβούν τα μαλλιά, όπως η αλογοουρά ή η κοτσίδα. Το τράβηγμα μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, ειδικά κατά μήκος των πλευρών του τριχωτού της κεφαλής. Αυτός ο τύπος τριχόπτωσης ονομάζεται αλωπεκία έλξης. Αν το τράβηγμα αφήσει σημάδι στο τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια μαλλιών.
*Το βούρτσισμα ή το πολύ συχνό χτένισμα μπορούν να ‘’σπάσουν’’ την τρίχα, οπότε μην το παρακάνετε. Χρησιμοποιήστε χτένες με μεγάλα δόντια και βούρτσες με λείες συμβουλές. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα από τα στεγνά μαλλιά. Προσοχή λοιπόν όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας μετά το ντους.
*Το πολύ συχνό λούσιμο δεν είναι ό, τι καλύτερο για τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε conditioner μετά το λούσιμο για να μπορείτε να τα χτενίσετε ευκολότερα. Αποφύγετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας τρίβοντάς τα με την πετσέτα.
*Μην χρησιμοποιείτε χημικά προϊόντα περιποίησης, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στα τριχοθυλάκια, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.
Στο τριχωτό της κεφαλής σας έχετε κατά μέσο όρο περίπου 100.000 τρίχες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες σε καθημερινή βάση χάνετε περίπου 100 τρίχες. Κάθε μεμονωμένη τρίχα επιβιώνει κατά μέσον όρο 4, 5 χρόνια και μεγαλώνει περίπου 1,25 εκατοστό το μήνα. Στο πέμπτο έτος η τρίχα πέφτει συνήθως για να αντικατασταθεί μέσα σε 6 μήνες από μια νέα τρίχα.
Το πρόβλημα είναι ότι καθώς μεγαλώνετε χάνετε τα μαλλιά μας. Πολύ περισσότερο αυτό συμβαίνει αν είστε άνδρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 25 % των ανδρών αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους από την ηλικία των 30 ετών, ενώ δύο στους τρεις έχουν φαλάκρα.
Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην ανδρογενή αλωπεκία. Το οικογενειακό ιστορικό τόσο από την πλευρά του πατέρα όσο και από την πλευρά της μητέρας σας αυξάνει τον κίνδυνο τριχόπτωσης.
Ορισμένα σκευάσματα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση ή στην επιβράδυνση της τριχόπτωσης, ενώ σε περίπτωση που τα συντηρητικά μέτρα αντιμετώπισης δε φέρουν αποτελέσματα υπάρχει και η λύση της μεταμόσχευσης μαλλιών. .......................http://www.blogotsarka.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.