# #

20 Ιουν 2010

Να αποχωρησει ο Καραμανλης απο την πολιτικη..."εντελως"...

Το 53,9% των πολιτών επιθυμεί ο τέως πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, να αποχωρήσει από την πολιτική, ενώ την άποψη αυτή συμμερίζεται και το 25,7% των ψηφοφόρων της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύει η Realnews.

Να εμπλακεί περισσότερο στην πολιτική ζωή του τόπου θέλει το .....
42,9% των Νεοδημοκρατών, να κινείται όπως σήμερα λέει το 24,5%. Αξιοσημείωτο είναι το 55,7% της αδιευκρίνιστης ψήφου που θέλει την αποστρατεία του τέως πρωθυπουργού. Στο σύνολο των ψηφοφόρων μικρότερη δραστηριότητα επιθυμεί το 38% και μεγαλύτερη το 30,1%.

Σύμφωνα με το 48,4% των ερωτηθέντων, στο σύνολο των ψηφοφόρων, ο Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να καταθέσει στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής και όχι μέσω μιας συνέντευξης (38,4%), κάποιου θεσμικού οργάνου της Νέας Δημοκρατίας (33,7%) ή στο Συνέδριο του κόμματος στα τέλη Ιουνίου (24%).

Το 95,7% θεωρεί πως και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κ. Καραμανλής και Κ. Σημίτης, θα πρέπει να είναι στη διάθεση των Εξεταστικών Επιτροπών.

Παράλληλα, το 83,5% των ερωτηθέντων δεν θα ψήφιζε ένα κόμμα που θα δημιουργούσε η Ντόρα Μπακογιάννη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ το 10,8% θα ψήφιζε. Βέβαιοι ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος είναι οι πολίτες σε ποσοστό 65,8%.

Από τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑ.Ο.Σ. θα προέρχονταν οι περισσότεροι ψηφοφόροι της, με το 23,9% των Νεοδημοκρατών να δηλώνουν πως θα την ακολουθούσαν. Ωστόσο, το 67,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ πιστεύει ότι η δημιουργία νέου κόμματος θα βλάψει τη Νέα Δημοκρατία, και το ίδιο πιστεύει και το 68,8% στο σύνολο ψηφοφόρων.

«Ευχάριστες εκπλήξεις» υπόσχεται ο Σαμαράς

«Ευχάριστες εκπλήξεις» στο επικείμενο συνέδριο υπόσχεται ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», αναφέροντας πως δοκιμάζονται νέοι άνθρωποι. Επαναλαμβάνει ότι όσοι έβλαψαν τη ΝΔ δεν έχουν θέση στο κόμμα και τονίζει ότι ανεξαρτήτως προθέσεων τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, λειτούργησαν σαν «εξαπτέρυγα» του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διαρροών στελεχών της Ν.Δ. προς τη μεριά της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για λίγες «σταγόνες», στις οποίες δεν πρέπει να δίνεται σημασία.

Σε ερώτηση για τη στάση του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι έχει μιλήσει για τα λάθη του χθες, αλλά αλλά δεν δέχεται να πετάνε όλα τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στη χωματερή. «Γι΄ αυτό και δεν αφήνουμε την ισοπεδωτική κριτική της κυβέρνησης αναπάντητη, ούτε το θετικό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης ανυπεράσπιστο. Αυτό το γνωρίζει ο Κώστας Καραμανλής», συμπλήρωσε.

Ακόμα, εκφράζει την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποφύγει το ΔΝΤ, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση μπορούσε να έχει αποφύγει την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης αν δεν "φούσκωνε" το έλλειμμα του 2009 τουλάχιστον κατά 9 δισ. ευρώ, αν έπαιρνε έγκαιρα μέτρα και αν απέφευγε να δυσφημεί τη χώρα διεθνώς.

http://tvxs.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.