# #

22 Ιουν 2010

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων σε ποσοστό το 93,7% (74,7% στην Ε.Ε.) βλέπει με απαισιοδοξία το μέλλον

Την πρώτη θέση μεταξύ των πολιτών στους «27» για το πόσο άσχημα θεωρούν ότι έχουν πληγεί από την κρίση καταλαμβάνουν οι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που πραγματοποιήθηκε το Μάιο στις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε..

Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά με το 43,9% των Ελλήνων (15,1% στην Ε.Ε.) να αναφέρει ότι δίνει μάχη για την επιβίωση, καθώς τα χρήματα δεν επαρκούν για να πληρώσουν τους λογαριασμούς των νοικοκυριών τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων σε ποσοστό το 93,7% (74,7% στην Ε.Ε.) βλέπει με απαισιοδοξία το μέλλον και πιστεύει ότι η φτώχεια έχει παρουσιάσει αύξηση στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο

Τα πράγματα όμως φαίνεται ότι είναι ακόμη χειρότερα καθώς σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 73,2% των Ρουμάνων και το 69,3% των Ελλήνων θεωρούν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες θα υπάρξει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών τους ενώ το 30,2% των Ελλήνων εκφράζουν φόβους ότι τον επόμενο χρόνο ίσως να μην μπορέσουν να πληρώσουν έγκαιρα το ενοίκιο του σπιτιού τους ή κάποιο δάνειο.

Στην ερώτηση για το μέγεθος της φτώχειας στη χώρα τους, το 50,3% των Ελλήνων απαντά ότι η φτώχεια πλήττει το 30% του πληθυσμού, τo 32,6% θεωρεί ότι η φτώχεια αφορά το 20% του πληθυσμού, το 10,9% εκτιμά ότι φτωχοί είναι το 10% του πληθυσμού, το 3,5% εκτιμά ότι 5% των Ελλήνων είναι φτωχοί και μόνο το 1,7% των συμπολιτών μας απαντά ότι η φτώχεια στην Ελλάδα είναι κάτω από 5%.



Αγωνία για τις συντάξεις

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της κρίσης στις συντάξεις, προκύπτει ότι το 51% των Ελλήνων (πρώτοι στην Ε.Ε. με μέσο κοινοτικό όρο 27,1%) αναμένει ότι θα λάβει μειωμένη σύνταξη από την προσδοκώμενη, ενώ το 17% (20,3% στην Ε.Ε.) θεωρούν ότι θα υποχρεωθούν να συνταξιοδοτηθούν αργότερα από ό,τι είχαν αρχικά σχεδιάσει.

Μεγάλη όμως είναι η ανησυχία των Ρουμάνων, των Λετονών και των Ελλήνων για το αν το εισόδημά τους θα είναι επαρκές για να τους εξασφαλίσει μια ποιοτική ζωή στα γηρατειά τους.

Η κατάσταση, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, είναι τραγική με το 28,8% των Ελλήνων να δηλώνει ότι στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών υπήρξε στιγμή κατά την οποία δεν είχε χρήματα να εξοφλήσει πάγιους λογαριασμούς, να αγοράσει τρόφιμα ή άλλα καταναλωτικά αγαθά.

Μεγάλη είναι ωστόσο και η ανησυχία στον εργασιακό τομέα καθώς το 34,9% των Ελλήνων που απασχολούνται δηλώνουν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες δεν είναι καθόλου σίγουροι πως θα διατηρήσουν τη σημερινή θέση εργασίας τους και το 73% πιστεύουν ότι είναι «απίθανο ή μάλλον απίθανο» να βρουν δουλειά σε περίπτωση που απολυθούν ...........http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.