# #

8 Μαρ 2010

το ποτακι που ....αδυνατιζει..


Είναι γνωστό στον καθένα μας πόσο πολύτιμη είναι η επαρκής κατανάλωση νερού για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας και την υγεία μας γενικά. Εκτός από την αυτονόητη ενυδάτωση που προσφέρει, όλοι μας έχουμε συνδέσει το νερό κυρίως με την διαδικασία της αποτοξίνωσης. Μια άλλη όμως πολύ σημαντική αλλά όχι τόσο γνωστή του ιδιότητα που αξίζει να γνωρίζεις είναι η θετική του επίδραση στον μεταβολισμό σου.


Συγκεκριμένα δύο πρόσφατες μελέτες που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κλινικής Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού διαπίστωσαν ότι μέσα σε 10 λεπτά κατανάλωσης 400 ml νερού, το μεταβολικό ποσοστό τόσο των ανδρών όσο και γυναικών αυξήθηκε έως και κατά 24 με 30 τοις εκατό. Αλλα ποτά όμως δεν είχαν το ίδιο αποτέλεσμα.


Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα, μπορείς να κάψεις 17.400 επιπλέον θερμίδες ανά έτος. Με 7000 θερμίδες ανά κιλό αυτό σημαίνει πως σε ένα χρόνο μπορεί να χάσεις 5 ολόκληρα κιλά!


Ξεκινήσε λοιπόν την μέρα σου πριν πιείς το πρωινό σου καφέ με ένα μεγάλο ποτήρι νερό και κατά την διάρκεια της ημέρας να θυμάσε να πίνεις νερό όσο πιο συχνά γίνεται.


Βέβαια η μεγαλύτερη κατανάλωση νερού, από μόνη της, χωρίς καμιά άλλη αλλαγή δεν μπορεί να αποτελέσει μέθοδος αδυνατίσματος μπορεί όμως να βοηθήσει σημαντικά στην επιτάχυνση του αποτελέσματος όταν ακολουθούμε καθημερινά μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.


Άντε λοιπόν στην υγειά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.