# #

10 Μαρ 2010

Την ξέρεις την απάτη με την ψηφοφορία;


Συζητάμε με τον Γ.Π., μαθηματικό, εκπαιδευτικό της Μέσης Εκπαίδευσης. Δεν θέλει να αποκαλύψουμε την ταυτότητά του καθώς δεν επιθυμεί να μπλέξει με το βόρβορο των μεσημεριανών. Συζητάμε για εντελώς διαφορετικά θέματα, όταν ξαφνικά η τηλεόραση στην καφετέρια που λαμβάνει χώρα η συζήτηση δείχνει κάτι σχετικά με την Ελληνική Eurovision.

- Την ξέρεις την απάτη με την ψηφοφορία; Με ρωτάει.

- Τι εννοείς απάτη; Είναι βαριά κουβέντα αυτή.


- Απάτη, κανονική απάτη. Στην ουσία όσοι ψηφίσουν εκείνο το βράδυ χαρίζουν τα λεφτά τους στην ΕΡΤ καθώς η ψήφος τους δεν έχει καμία σημασία.

- Μιλάς για πραγματική απάτη δηλαδή. Επειδή είναι πολύ χοντρό αυτό, μήπως μπορείς να μου το εξηγήσεις;


- Είναι απλά τα πράγματα. Δεν χρειάζεται να είσαι μαθηματικός για να το καταλάβεις. Τα τραγούδια είναι ας πούμε 4, 5, 6 δεν ξέρω πόσα ακριβώς αλλά το πλήθος των τραγουδιών δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Το 50% της βαθμολογίας το έχει η επιτροπή και το 50% ο κόσμος. Έτσι βγαίνει το τραγούδι που θέλει η επιτροπή. Αυτό ακριβώς είχε γίνει και με την επιλογή τραγουδιού της Α. Βίσσυ.


- Πώς γίνεται αυτό;

- Κοίτα να δεις: Ας πούμε ότι η επιτροπή θέλει να βγάλει το τραγούδι νούμερο 3. Το 3 θα πάρει το 50%. Τα άλλα τραγούδια θα μοιραστούν τις ψήφους του κοινού, οπότε ό,τι και να συμβεί θα βγει αυτό που θέλει η επιτροπή.


- Και αν στον κόσμο αρέσει ένα τραγούδι;

- Ακόμα και αν οι μανάδες των άλλων τραγουδιστών ψηφίσουν τους αντιπάλους τους, δηλαδή αν τρελαθεί ο κόσμος και ψηφίσουν όλοι, μα όλοι, ένα τραγούδι, ας πούμε το νούμερο 2, τότε θα έχουμε ισοπαλία. 50% αυτό που επιλέγει η επιτροπή και 50% αυτό που θα επιλέξει ο κόσμος. Αλλά αυτό αποκλείεται να συμβεί. Η μάνα και οι φίλοι του κάθε διαγωνιζομένου θα τον ψηφίσουν. Θα υπάρξει διασπορά ψήφων οπότε σε κάθε περίπτωση θα βγει αυτό που θέλει η επιτροπή. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

πηγη "alfavita.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.