# #

16 Φεβ 2010

Σαμοθρακη......πανεμορφη αλλα αποκομμενη...

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ. Αποκομμένο το νησί από τον έξω κόσμο«Το να χαλάει ένα πλοίο και να παραμένει ένα ολόκληρο νησί (που βρίσκεται τόσο κοντά και τόσο μακριά από τον "πολιτισμό"), χωρίς συγκοινωνία για μία και πλέον εβδομάδα. Να πηγαίνουμε στο super market και να είναι όλα τα ράφια άδεια ή μισοάδεια λες και έχουμε ...πόλεμο», μας επισημαίνει αναγνώστης μας ότι αυτά γίνονται στη Σαμοθράκη, συμπληρώνοντας ότι «ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά».
Οι τιμές στα ύψη και η ψυχολογία των κατοίκων μαύρη σαν τον γκριζόμαυρο ουρανό. Δεν μπορεί ένα ολόκληρο νησί να είναι όμηρος κανενός.
Σε μια τυχαία αναζήτηση στο διαδίκτυο ο αναγνώστης μας βρήκε τυχαία τρία πολεμικά μεταγωγικά, τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν την συγκοινωνία σε οποιοδήποτε νησί, επιδεικνύοντας έτσι ότι οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες δεν γίνονται άσκοπα, αλλά γίνονται υπέρ του λαού, είτε σε περίοδο ειρήνης, είτε σε περίοδο πολέμου.
Ελπίδα των κατοίκων της ακριτικής Σαμοθράκης είναι τα ώτα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, να ακούσουν, τις φωνές - κραυγές τους, από το αποκλεισμένο νησί, το οποίο παρέμεινε χωρίς συγκοινωνία λόγω του ελαφρού τραυματισμού του μόνου πλοίου που την εξυπηρετεί.

1 σχόλιο:

  1. Τεράστιε Αριστοφάνη θυμάσαι τις διακοπές πριν 2 χρόνια εκεί; Την ψαρόσουπα στον Γιώργο τον Τρυπή στα Θερμά; Από 5 πιάτα φάγαμε ο καθένας. Pan-Pan

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.