# #

15 Φεβ 2010

Τι εμαθα για το Κυπριακο...

Τι έμαθα για το Κυπριακό ζώντας στην Κύπρο


Στην Κύπρο όποιος λέει «δεν ξεχνώ» πρέπει να γράψει είκοσι φορές στον πίνακα την πρόταση, «δεν ξεχνώ και τα εγκλήματα των Ε/κ κατά των Τ/κ».
Εδώ και πολύ καιρό η Τουρκία έχει πάψει να είναι ο Νο1 υπαίτιος του προβλήματος. Έχει επιτυχώς αναπληρωθεί, από τον φορέα της «άλλης άποψης».
Στην Κύπρο υπάρχει μόνο μια λύση – αυτή που υποστηρίζει ο εκάστοτε συνομιλητής. Όποιος δεν συμφωνεί με αυτή τη λύση, είναι – κατά της λύσης.
Για την πληρέστερη πληροφόρηση σας να σας πω πως υπάρχει η Ορθή και η Άλλη λύση. Η φαλλική δηλαδή και η ... (καταλάβατε ;)
Ενδοτικός – Διχοτομικός. Οι δυο ομάδες που παίζουν στο πρωτάθλημα. Η δεύτερη ομάδα πήρε την κούπα στο μεγάλο ντέρμπι του 2004. Η πρώτη προσπαθεί τώρα να πάρει τη ρεβάνς.
Ναι το κυπριακό έχει εξελιχθεί σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο «αιώνιων αντιπάλων». Στα γήπεδα (βλέπε blogs και εφημερίδες) οι μάχες δίνονται καθημερινά σχεδόν σώμα με σώμα.
Επίσης στην Κύπρο έχει συντελεστεί αθόρυβα ένας ιστορικός παραλογισμός. Δεξιά και Αριστερά παλεύουν ενωμένες ενάντια στους ακραίους του κέντρου.
Αναλόγως της θέσης της εκάστοτε κυβέρνησης στην Ελλάδα, η ανάμιξη της «μητέρας πατρίδας» είναι επιθυμητή, ή ανεπιθύμητη. Είναι συμβολή στον αγώνα, ή απαράδεκτη επέμβαση.
Η εκ περιτροπής προεδρία είναι ΟΚ αρκεί να μην έχουμε Τ/κ Πρόεδρο.
Οι λιγότεροι πιστεύουν ακράδαντα πως εκφράζουν τους περισσότερους.
πηγη "Scipta Deamonica"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.