# #

13 Νοε 2017

Τι παίζει με το Μακεδονικό?

Η συνάντηση Παμμακεδονικής ΗΠΑ- με Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά..









 Σε δελτίο Τύπου η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, αναφέρει τα εξής:


     Η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ, αντιλαμβάνεται απόλυτα τις κοινωνικοπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις και παρακολουθεί πολυεπίπεδα τα όσα λαμβάνουν χώρα, σε παράλληλη επαφή με την Ελληνική πολιτική ηγεσία, τους Αμερικανούς διπλωμάτες και πολιτικούς και σε άριστη συνεργασία με οργανισμούς επιρροής όπως το HALC και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης αλλά και Ομοσπονδίες και Οργανισμούς από τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.



Αποτελεί κοινό μυστικό, για αρκετούς σημαντικούς λόγους και συγκυρίες, ότι το ζήτημα της επίλυσης της ονομασίας των Σκοπίων, μπαίνει σε μία από τις πλέον κρίσιμες καμπές καθώς όλα δείχνουν πως εντός των επομένων ημερών o διπλωματικός πυρετός θα κορυφωθεί.
  
Ως εκ τουτου, το τριημερο 16,17,18 Οκτωβρίου, η ηγεσία της Οργάνωσης με τον Υπατο Πρόεδρο Στέλιο Κυριμλή, τον Υπατο Αντιπρόεδρο Δημήτρη Φιλιππίδη και τον πρώην Πρόεδρο Δημήτρη Χατζή βρέθηκε στην Ουάσινγκτον, εκεί όπου στο περιθώριο της ιστορικής συνάντησης του Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντοναλντ Τραμπ, πραγματοποιήθηκαν εξαιρετικά σημαντικές..
συναντήσεις για το ζήτημα των Σκοπίων.



Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, μετά από συντονισμένες, μελετημένες και άκρως επιτυχημένες κινήσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα, επεδίωξε και κατάφερε να δει από κοντά τους εξής:


 -Τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να έχει μία σύντομη συζήτηση μαζί του στην δεξίωση που παρέθεσαν το AHI και η  ΑΧΕΠΑ. Εκεί ο κ. Τσίπρας μας τόνισε ότι η μητέρα του έχει καταγωγή από την Μακεδονία, και συγκεκριμένα την Καβάλα και πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης, παρά τις δυσκολίες. Ειχαμε την ευκαιρία να υπογραμμίσουμε στον Πρωθπουργό ότι οι Μακεδόνες των ΗΠΑ θα συνεχίσουμε το έργο μας και τους αγώνες μας, ενώ ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μέχρι την αποκατασταση της ιστορικής αλήθειας για την Μακεδονία. O κ. Τσίπρας ευχαρίστησε την Παμμακεδονική για το έργο που κάνει, κάλεσε το Προεδρείο της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ να τον επισκεφθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, σε ημερομηνία που θα ορισθεί στο μέλλον.


 -Τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο, εκεί όπου ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας σε σχετικό ερώτημα που του θέσαμε ήταν κάθετος, ως προς μία λύση με χρήση του όρου Μακεδονία. Όπως χαρακτηριστικά μας τόνισε, κάτι τέτοιο ΔΕΝ θα το δεχτεί ούτε ο ίδιος ούτε και οι Βουλευτές του κόμματος του, λέγοντας μας χαρακτηριστικά ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από την πάγια θέση του.

 - Τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην ΑΘηνα, τον κ. Geoffrey R. Pyatt που βρέθηκε στην Αμερικανική Πρωτεύουσα και στον οποίο η αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής έδωσε το σαφές μήνυμα ότι αποτελεί ευθύνη της Αμερικής η συνεισφορά σε μία λύση που θα αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, μία λύση δίκαιη, που θα επιτρέψει την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Oπως τονίστηκε στον Αμερικανό Πρέσβη, το ζητούμενο δεν έιναι μία λύση-μπάλωμα που μπορεί να προκαλέσει ακόμα περισσότερα προβλήματα σε βάθος χρόνου, αλλά μία λύση που θα βασίζεται στην λογική και την ιστορία, ώστε να αποτελέσει εφαλτήριο για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής. Ειδικότερα στον κ. Pyatt υπογραμμίστηκε ότι «στα Σκόπια εμφανίστηκε ένας ηγέτης που μπορεί από την μία πλευρά να δείχνει διάθεση διαπραγματευσης, απο την άλλη όμως πλευρά αυτός μπορεί να είναι προσωρινός. Ως εκ τούτου, ο σκοπιανός αλυτρωτισμός δεν εξαφανιστηκε εν μία νυκτί και θα ήταν ανόητο να προσμένουμε σε θαύματα». 


 -Εκεί όμως που δόθηκε ιδιαιτερη έμφαση και υπήρξε η δυνατότητα για ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο ήταν με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά. Ο κ. Κοτζιάς είχε μία 20λεπτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Παμμακεδονικής ΗΠΑ στο περιθώριο της Δεξίωσης στις 16 Οκτωβρίου και στην συνέχεια προσκάλεσε το Προεδρείο της Οργάνωσης σε συνάντηση στο θρυλικό Blair House, τον Ξενώνα του Λευκού Οίκου, εκεί όπου και διέμεινε ο κ. Τσίπρας.


Η δεύτερη και κυρια συνάντηση διάρκειας 2 ωρών κρίνεται  ιδιαιτερα παραγωγική και αμφίδρομα ενημερωτική. Στην συνάντηση ο κ. Κοτζιάς πρόεβη σε λεπτομερέστατη ενημέρωση για το που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα ενώ και οι εκπροσωποι της Παμμακεδονικής ενημέρωσαν τον Υπουργό Εξωτερικών για τις κινήσεις, θέσεις και πρωτοβουλίες. Στην συνάντηση με τον κ. Κοτζιά, υπήρξε ενημέρωση όσον αφορά τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και μάλιστα ο ΥΠΕΞ σε μία ενδελεχή και ειλικρινή συζήτηση μας τόνισε ότι ακόμα και όταν υπάρχουν διαφωνίες με την Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, αναγνωρίζει τον ρόλο της Οργάνωσης και στόχος του είναι να υπάρξει συνεργασία στον κοινό αγώνα. Στην συνάντηση, η Παμμακεδονική ενημέρωσε τον Νίκο Κοτζιά για τις δράσεις της Οργανωσης ως απαντηση στην σκοπιανή προκλητικότητα, την
εκστρατεία ενημέρωσης των Αμερικανών Πολιτικών αλλά και τις συντονισμένες κινήσεις που λαμβάνουν χώρα. 




Ο Πρόεδρος κ. ΣτέλιοςΚυριμλής μάλιστα υπογράμμισε στον Ελληνα ΥΠΕΞ, ότι η θέση της Παμμακεδονικής για λύση χωρίς συνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό παραμένει σταθερή και αμετακίνητη, ενώ ο πρώην Ύπατος Πρόεδρος Δημήτρης Χατζής, τόνισε ότι το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων παραμένει όσο σημαντικό είναι και το Κυπριακό ζήτημα και πρέπει να ακολουθήσει η Ελληνική Κυβέρνηση μία πατριωτική στάση όπως και στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανα. Ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Φιλιππίδης επεσήμανε ότι όσο και αν υπάρχουν πιέσεις για το Σκοπιανό, δεν πρέπει να ενδώσουμε σε οποιαδήποτε λύση που θα ζημιώνει την πατρίδα μας, ούτε στην λύση για την λύση.Η αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής ΗΠΑ, επανέλαβε για πολλοστή φορά την πάγια θέση ότι οποιαδήποτε λύση πρέπει να περάσει από δημοψήφισμα, στα πρότυπα και του Κυπριακού ζητήματος.Το παρών έδωσαν και ο Πρεσβης της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον κ. Χάρης Λαλάκος και ο Πρόξενος Δημήτρης Αγγελασόπουλος.
                                     ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


Σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ κ. Στέλιος Κυριμλής τόνισε: Ειμαστε ικανοποιημένοι καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε τον κ. Κοτζιά και να έχουμε δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Είναι ενδεικτικό του ότι όλοι κατανοούν τον ρόλο που διαδραματίζει η Οργάνωση μας εδώ στις ΗΠΑ,  κάτι που αποτελεί αναγνώριση των συντονισμένων προσπαθειών και της σοβαρότητας με την οποία κινούμαστε. Θέλω όμως να υπογραμμίσω προς πάσα κατεύθυνση με τον πλέον εμφαντικό τρόπο ότι η στάση της Παμμακεδονικής ΗΠΑ, παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη! Καμμία λύση σύνθετης ονομασίας δεν θα γίνει αποδεκτή με την χρήση του όρου Μακεδονία και κάθε λύση θα πρέπει να περάσει από δημοψήφισμα. Εμείς ξεκινήσαμε με επιτυχία την καμπάνια συλλογής υπογραφών ‘’That’s not your name” όπου και δείξαμε ότι δεν θα διστάσουμε να βγούμε μπροστά για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Στον ίδιο τόνο, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Θα είαμστε δίπλα σε όσους αγωνίζονται για μία δικαιη λύση και απέναντι σε όσους θέλουν να κλείσουν το θέμα ζημιώνοντας την πατρίδα μας, την ιστορία και την αξιοπρέπεια μας.

Μέ εκτίμηση,

                  
Στέλιος Κυριμλής     Δημήτρης Φιλιππίδης          Νικόλαος Κομνηνός               
Υπατος Πρόεδρος       Υπατος Αντιπρόεδρος             ‘Υπατος Γραμματέας  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.