«Τίποτα πλέον δεν μας προκαλεί εντύπωση και έκπληξη όσον αφορά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη! Μας προκαλεί όμως οργή και απογοήτευση το νέο ολίσθημα του συγκεκριμένου κυρίου! Ο κ. Μπουτάρης, με μία αβάσταχτη ελαφρότητα, απεκάλεσε Μακεδονία την γειτονική χώρα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του εκεί, ενώ αργότερα, με περίσσο θράσος, τόνισε ότι τον αφήνουν παγερά αδιάφορο οι..
επικρίσεις για την στάση του», αναφέρει σε δριμεία ανακοίνωση της η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ.
 
«Ως Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, γνωρίζουμε πολύ καλά την κρισιμότητα της συγκεκριμένης στιγμής και ενώ βρισκόμαστε λίγο πριν δρομολογηθούν νέες διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας!», συνεχίζει η Παμμακεδονική και τονίζει ότι «εμείς με τους αγώνες μας υπό αντίξοες συνθήκες στέλνουμε ένα βροντερό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Καμία ονομασία δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνει την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!».
«Εσείς κ. Δήμαρχε Γιάννη Μπουτάρη, επιβεβαιώνετε αυτό που λένε πολλοί! Δεν δείχνετε να γνωρίζετε σε ποια πόλη είστε Δήμαρχος! Δεν δείχνετε να γνωρίζετε την ιστορική αλήθεια! Δεν έχετε κανένα ίχνος σεβασμού απέναντι στους πολίτες που σας εξέλεξαν αλλά και στην πόλη που βρίσκεστε!

»Στο παρελθόν είχατε ζητήσει συγγνώμη για παρόμοιες ανοησίες, πλέον όμως καμία συγγνώμη σας, δεν μας πείθει, κανένα πολιτικό σας τέχνασμα δεν αλλάζει την απαράδεκτη εικόνα σας!
»Ως Παμμακεδονική Αμερικής, δηλώνουμε απερίφραστα, ότι πλέον ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχουν ανθρώπινα λάθη!
»Υπάρχουν μόνο πολιτικά παιχνίδια από ανιστόρητους ή ύποπτους για το εθνικό συμφέρον!
»Η ιστορία, αυτούς που την λυμαίνονται και δεν την σέβονται, τους βάζει στο μαύρο χρονοντούλαπο της! Εκεί ανήκετε κύριε Μπουτάρη!
»Ως απόδημοι Έλλληνες με καταγωγή από τον ιερό τόπο της Μακεδονίας, κάνουμε έναν αγώνα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ανοίγουν κερκόπορτες από μέσα για μία ακόμη φορά!
»Κύριε Μπουτάρη με την στάση σας δεν ανήκετε στην υπέροχη πόλη της Θεσσαλονίκης, δεν μπορείτε να εκπροσωπείτε την Πρωτεύουσα της Μακεδονίας! Μπορείτε όμως επάξια να γίνετε επίτιμος Δημότης των Σκοπίων. Εκεί θα σας εκτιμήσουν και θα σας αναγνωρίζουν για το πολύτιμο έργο που τους προσφέρετε! Εμείς οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για την δική μας πατρίδα!».