# #

18 Νοε 2017

«Ο Ζάεφ υποσχέθηκε στον Μπορίσοφ να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας»...Την ίδια στιγμή που ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης την αποκαλεί επίσημα" Μακεδονία"


«Ο Ζάεφ υποσχέθηκε στον Μπορίσοφ να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της ‘Μακεδονίας’»


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, είπε στον Βούλγαρο πρωθυπουργό,Μπόικο Μπορίσοφ, ότι θα αλλάξει το όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».


Η αλλαγή του ονόματος από τον Ζάεφ, αναγγέλθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για τη συμφωνία... Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία.


Πηγές κοντά στη βουλγαρική κυβέρνηση λένε ότι οι πληροφορίες για την αλλαγή του ονόματος της χώρας , ο Μπορίσοφ το εμπιστεύθηκε σε συνεργάτες του. Σύμφωνα με αυτούς, η αλλαγή του ονόματος ήταν μία προϋπόθεση για την υπογραφή της συμφωνίας Σχέσεων Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα, ο Μπορίσοφ επέμεινε ότι η πΓΔΜ πρέπει να αλλάξει το όνομα της, επειδή έκρινε ότι είναι ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, το επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ηλεκτρονική πύλη mkd.mk. Τόνισε ότι η πΓΔΜ πρέπει να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα, όπως το θέμα της ονομασίας, και πρόσθεσε ότι όσο πιο σύντομα γίνει αυτό τόσο πιο σύντομα θα εισέλθει στο ΝΑΤΟ, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό εγγυήσεις στη συνολική ασφάλεια.


Επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος έρχεται επίσης από την τελευταία συνέντευξη του Ζάεφ, στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση- BTV.   

Ο Ζάεφ δήλωσε ότι το βόρειο τμήμα της Ελλάδας  ονομάζεται περιοχή  Μακεδονίας και θέλει να καθορίσει έναν διαχωρισμό αυτής της περιοχής με το κράτος (των Σκοπίων), επομένως πρέπει να βρεθεί μια λύση που να καθορίζει ευκρινώς τα όρια του κράτους (των Σκοπίων).


Σύμφωνα με τον Ζάεφ, οι ηγέτες επιλέγουν μια λύση, η οποία είναι καλή για τους πολιτες, επιβεβαιώνοντας τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Μπουσάρ Οσμάνι ότι η διαμάχη για το όνομα σύντομα θα επιλυθεί χωρίς δημοψήφισμα.


(Στοιχεία από infoplus.mk)
--




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.