# #

18 Ιαν 2017

Η Ρωσία εγκαθιστά αντιπυραυλική ασπίδα στη Σερβία – Ξεκινούν επιχειρήσεις στο Κοσσυφοπέδιο :


Η Μόσχα αποφάσισε ότι πλέον ήρθε η ώρα να «παίξει πολύ σκληρά» έναντι του ΝΑΤΟ και να κινηθεί για να αποκτήσει  στρατηγικό πλεονέκτημα στην συνεχή , κατά τους Ρώσους, περικύκλωση της ρωσικής επικράτειας. 
Ο ίδιος ο αμυντικός σύμβουλος του Κρεμλίνου και προσωπικά ( το υπογραμμίζουμε  αυτό) του προέδρου Β.Πούτιν Μιχαήλ Αλεξάντροφ είπε ότι «σε απάντηση της συνεχούς και αδιάλειπτης επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Σερβία θα αποτελέσει την  χώρα-βάση στην οποία η Ρωσία θα εγκαταστήσει την αντιπυραυλική ασπίδα της … Αν το Βελιγράδι  μείνει χωρίς στήριξη,
μπορεί να «γλιστρήσει» προς το ΝΑΤΟ, και αυτό  θα ήταν μια εθνική ήττα  Σέρβων και Ρώσων».
«Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο  να αναπτυχθεί στη Σερβία, τμήμα της Ρωσικής αντιπυραυλικής ασπίδας!  Σε απάντηση της συνεχούς επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Μόσχα εξετάζει σοβαρά την εγκατάσταση αντιπυραυλικού συστήματος S-400 στο έδαφος του «πιο πιστού  συμμάχου της  Ρωσίας στα Βαλκάνια», δηλώνει ο ίδιος ο οποίος σαφώς γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα , μιας και συμμετέχει στις μυστικές συναντήσεις του ανωτάτου ρωσικού εθνικού συμβουλίου, για το καθορισμό της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της χώρας.
Ο Ρώσος αμυντικός κυβερνητικός σύμβουλος μεταφέρει το κλίμα οργής και αγανάκτησης που επικρατεί στην Μόσχα,  από την συνεχή παρουσία Αμερικανικών επίλεκτων δυνάμεων στα σύνορα με την Ρωσία.
Χθες εκατοντάδες αμερικανικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στη Νορβηγία για να εκπαιδευτούν στο αρκτικό πόλεμο ενώ τρείς χιλιάδες βρίσκονται ήδη  στην Πολωνία σε μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ , προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου από τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.
Αμερικανική επίλεκτη μονάδα κομάντος από 300 Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκε στη Νορβηγία  σήμερα, και είναι η πρώτη φορά που τα αμερικανικά στρατεύματα μετακινούνται στην χώρα αυτή μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Η παρουσία των πεζοναυτών των ΗΠΑ  έχει εξαγριώσει στην κυριολεξία την Ρωσία λίγες μόνο ημέρες όταν  2.700 πεζοναύτες έφθασαν στην Πολωνία για την ενίσχυση της χώρας υλοποιώντας παράλληλα  επιχείρηση του ΝΑΤΟ.
Όλη αυτή η στρατιωτική «παρουσία» κοντά στην δυτική περιφέρεια σύμφωνα με τον Μιχαήλ Αλεξάντροφ, διευθυντή και αρχιαναλυτή στο γεωπολιτικό Κέντρο της Μόσχας και πολιτικο-στρατιωτικό σύμβουλο του Κρεμλίνου, έχει «ωθήσει» τον  Πούτιν να αποφασίσει μια πιο στέρεα  στρατιωτική συμμαχία με τη Σερβία με την μεταφορά πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.
Σε μια τέτοια περίπτωση το δραστικό βεληνεκές των S-400  θα απειλούσε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και θα ήταν σαν « ένα μεγάλο μαχαίρι στα πλευρά» της αμυντικής δομής του ΝΑΤΟ.  
Σύμφωνα με τον ίδιο, μια  ενδεχόμενη ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν μια σημαντική σερβική εθνική ήττα, και η ήττα της Ρωσίας.
Ο Μιχαήλ Αλεξάντροφ, ο οποίος στη Ρωσία είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη διασυνδέσεις και μεγάλη επιρροή στο γραφείο του Πούτιν, σύμφωνα με τον σερβικό τύπο,  δήλωσε ότι η ΕΕ «πίσω από την κουρτίνα» ασκεί  τρομερή πίεση στη Σερβία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
« Εάν η Σερβία  μείνει χωρίς στήριξη,  μπορεί να «γλιστρούσε» και να εντάσσονταν στο ΝΑΤΟ, πράγμα που θα ισοδυναμούσε με την εθνική ήττα. Θα ήταν μια φοβερή ήττα της Ρωσίας, από την οποία θα χάνονταν εντελώς η επιρροή της από τα Βαλκάνια μετά από δύο ολόκληρους αιώνες»  είπε ο Ρώσος κυβερνητικός σύμβουλος .
Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι η Ρωσία  για άλλη μια φορά εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μιας  βαθύτερης στρατιωτικής συμμαχίας με τη Σερβία:
« Η ιδέα παρουσιάστηκε κατά το τέλος της δεκαετίας του ενενήντα, αλλά στη συνέχεια η πολιτική Γιέλτσιν και η αδύναμη τότε Ρωσία δεν έγινε  αποδεκτή  από τον Μιλόσεβιτς. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, και  Ρωσία και  Σερβία κινούνται προς αυτήν την συμμαχία. Η Ρωσία δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία να δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις στη Σερβία, μαζί με την επέκταση της βάσης στην Ταρτούς στη Συρία, επιτυγχάνοντας μια μεγάλη επιτυχία, διότι έτσι θα περιέπλεκε σημαντικά τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο».
Η Σερβία θα είναι η  χώρα όπου η Ρωσία θα εγκαταστήσει  την αντιπυραυλική ασπίδα  της για την αντιμετώπιση της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ …
 Χθες Σέρβοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν επίσημα για αυτούς τους ισχυρισμούς…για ευνόητους λόγους.
Η είσοδος της Ρωσίας  στα Βαλκάνια θα επιφέρει τεκτονικού τύπου αλλαγές. Συγκεκριμένα η αμυντική συμφωνία με την Σερβία, και ο εφοδιασμός  του Βελιγραδίου με ισχυρά  συστήματα πυραύλων, έχει συγκλονίσει την Δύση, αλλά και την κοινή γνώμη στην Σερβία.
Ο σχεδιασμός της Μόσχας αφορά δύο από αυτά συστήματα….. τον ισχυρό  αντιαεροπορικό πύραυλο BUK και τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400 Triumf,  αναμένεται να εγκατασταθούν κοντά στην κοιλάδα του Πρέσεβο, λίγα χιλιόμετρα  μακριά, από την περιοχή Ferizaj στο Κοσσυφοπέδιο, στην οποία ευρίσκεται  η μεγαλύτερη  στρατιωτική βάση των Ηνωμένων Πολιτειών με την επωνυμία  «Bondsteel» .
Πρόκειται για κίνηση ΜΑΤ  έναντι  του ΝΑΤΟ .
Η Μόσχα έχει διάθεση να «απαντήσει» στο ΝΑΤΟ όχι τόσο για επικοινωνιακούς λόγους όσο για λόγους αμυντικής τακτικής μιας και όπως δηλώνουν οι Ρώσοι αξιωματούχοι «απειλούνται» πλέον ξεκάθαρα και δεν πρόκειται να  καθίσουν με σταυρωμένα χέρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.