# #

21 Ιαν 2017

Η Διαπλοκή σε αυτόν τον τόπο δεν υπήρξε ποτέ!



Πολλά τα πυροτεχνήματα, πολλά τα βεγγαλικά και εν μέσω αυτών, απαρατήρητες σκάνε ορισμένες βόμβες. 

Η βόμβα των ημερών: το σχέδιο πορίσματος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη Διαπλοκή. Πήγε να περάσει απαρατήρητο, αλλά όσον οι ημέρες, όλο και πιο πολλοί δημοσιογράφοι (τρισκατάρατοι) ασχολούνται μαζί του. Πολλοί δημοσιογράφοι (τρισκατάρατοι) και καλοί (πολύ τρισκατάρατοι).

Ποια είναι η βόμβα;


Η Διαπλοκή σε αυτόν τον τόπο δεν υπήρξε ποτέ! 

Χαρείτε σύμπαντα κι αινείτε νέφη! Εις μάτην έσκουζαν οι αριστεροί και οι πάσης φύσεως δημοκρατικοί, πολίτες και πολιτικοί, άλλα κελεύουν τώρα τα γατόνια και άλλα λαλούν τα αηδόνια.

Ω ναι και ωιμέ! 
η Διαπλοκή δεν υπήρξε ποτέ και εις μάτην φάγαμε τα χρόνια μας κυνηγώντας ανεμόμυλους και θηρεύοντας φύκια. Η Διαπλοκή ήταν μια μπουρμπουληθρομπαρούφα. 

Γιατί; Διότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί και όχι άλλοι, οίτινες εξέτασαν το θέμα, στο σχέδιο πορίσματος που συνέταξαν για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων διαπίστωσαν και αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχουν «ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα»! Χυδαίο; τι λέτε, καλέ; Πού ζείτε; προ του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ; Τίποτα - με μια απλή μονοκοντυλιά της Αριστεράς Που Γονάτισε, ο Μεγάλος Σατανάς της Μεταπολίτευσης, η Διαπλοκή, το πολύ-πολύ να ήταν μια πονηρά παρθένος και πάντως άκακη! Αν ήταν κάτι περισσότερο, ας το βρουν οι εισαγγελείς. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έπλυναν τα χεράκια τους και απέδωσαν στην κοινωνία τη Διαπλοκή άσπιλον και λευκή, δίχως άκαρδον τινά «νταβατζή», αφού ούτε ένα πολιτικό πρόσωπο βρέθηκε να παίζει αυτόν τον δασύτριχο ρόλο.

Καθ’ ότι, Διαπλοκή υφίσταται, αν υπάρχει το αμαρτωλό τρίγωνο επιχειρείν - χρηματοδοτείν - κυβερνάν. Χωρίς το κυβερνάν, Διαπλοκή γιαχαραντάν.

Το ασύλληπτο αυτό στη δόξα του όνειδος κατόρθωσε και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας στις κωλοτούμπες τιτανικές διαστάσεις - αλλά όχι και άνευ ολίγης από τρελίτσα. Διότι άνευ τρελίτσας δεν μπορείς να ονομάζεις το ψάρι Χαράλαμπο και ο Χαράλαμπος να τρώει κουτόχορτο για σαλάτα ρόκα παρμεζάνα. Προκειμένου λοιπόν να αποτρελαθούμε, ο ΣΥΡΙΖΑ (διά του κ. Φάμελλου) αποφάνθηκε επίσης: «Αποδεικνύεται η ύπαρξη του τριγώνου της διαπλοκής, χωρίς να αποδίδονται πολιτικές ή ποινικές ευθύνες». Ωσαννά! Γιέα! Χιπ-χιπ ολέ! (επιτρέψτε μου τον κλαυσίγελο, αλλιώς θα με πάρουν τα κλάματα).

Τώρα, αν υπάρξει κάποιος εισαγγελέας και αναζητήσει τέτοιες και τοιαύτες ευθύνες, με γεια του με χαρά του - μακριά από μας, εμείς ούτε «νταβατζήδες» αντιληφθήκαμε να υπάρχουν, ούτε λαμόγια, ούτε αεριτζήδες. Εμείς είμαστε πια ο έτερος πόλος του συστήματος.

Κι αυτό ακριβώς έχει συμβεί! Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα ενέταξε εαυτόν στον δικομματικό μονοκομματισμό, υπέχοντας θέση ΠΑΣΟΚ. Ετσι ο ΣΥΡΙΖΑ το μεν κράτησε τον δικομματισμό ζωντανόν, το δε απορροφήθηκε απ’ αυτόν.

Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο αναπαλαιωμένο σύστημα οδηγεί στην παλινόρθωση της Δεξιάς και ταυτοχρόνως στην έξοδο του ίδιου από τον απέναντι πόλο, πόλο που ταχέως χρεοκοπεί λόγω της πολιτικής που ασκεί ο Τσίπρας. Η πολιτική -η νεοφιλελεύθερη πολιτική- του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον του αφαιρεί κάθε λόγο ύπαρξης, αλλά ανοίγει τον δρόμο στην παλινόρθωση της Δεξιάς, αφήνοντας ταυτοχρόνως χώρο για τη νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ, όπως η χειμερινή σύναξη των ζόμπι γύρω από την κυρία Γεννηματά προ ημερών απέδειξε...

Εν πάση περιπτώσει (όπως λένε και οι ρήτορες για να ξαναβρούνε τον ειρμό τους), η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με τον Τύπο που ελέγχει την εξουσία αποδείχθηκε προβληματική.

Είναι δικαίωμα (και υποχρέωση) των ΜΜΕ να έχουν πολιτική ταυτότητα. Η «Αυγή» είναι αριστερή, ο «Ελεύθερος Τύπος» κεντροδεξιός. Τι τελευταίες δεκαετίες όμως είχαμε φθάσει στο (καλό) επίπεδο οι εφημερίδες να είναι πιο πλουραλιστικές από την ταυτότητά τους. Για παράδειγμα, όσον η αφεντιά μου εργάσθηκε στα «Νέα» ή την «Ελευθεροτυπία», ή τώρα στη Real News και τον «enikos», δεν λογοκρίθηκε ποτέ. Η βασική (και ορθή) κριτική της Αριστεράς για τον Τύπο αφορούσε και αφορά στις εξαρτήσεις του. Αυτήν την κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε μαντάρα. Με το πόρισμά του εξαέρωσε τη Διαπλοκή. Είναι θέμα των δικαστών, ο ίδιος απεκδύθηκε την πολιτική ευθύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει καμία ιδεολογική σύγκρουση της Αριστεράς με το κατεστημένο, επιχειρεί να γίνει ο ίδιος κατεστημένο, όπως απέδειξε με τις γάτες Ιμαλαΐων, τους Ιεροσοφολογιώτατους εκ Φλωρεντίας και το χυδαιότερο εξ όλων: την ταύτιση των δημοσιογράφων με τα πολιτικά - εκδοτικά - εταιρικά συμφέροντα.

Διότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακάλυψε «πολιτικές και ποινικές ευθύνες» σε πολιτικά πρόσωπα (εν σχέσει με τα ΜΜΕ και τις Τράπεζες), ανακαλύπτει συνεχώς σατανικές ευθύνες στους δημοσιογράφους. Οι οποίοι είναι βέβαιον ότι ευθύνονται για όσους πεθαίνουν στα χέρια του Πολάκη.

Εν τέλει, την αλήθεια την είπε ο Τσίπρας με μια κουβέντα: «Δεν διαβάζετε εφημερίδες; - έχετε τη υγειά σας!». Η οποία θα βελτιωθεί τελείως και θα γίνετε σιδερένιοι, αν διαβάζετε μόνον τις εφημερίδες που εκδίδει ο ίδιος...




Στάθης
Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.