# #

16 Ιαν 2017

Αυτή είναι η τελευταία μας προειδοποίηση. Aν οι Αλβανοί του Κοσόβου επιτεθούν στο Σερβικό λαό θα επέμβουμε.


«Αυτή είναι η τελευταία μας προειδοποίηση. Aν οι Αλβανοί του Κοσόβου επιτεθούν στο Σερβικό λαό θα επέμβουμε. Ενημερώνω για την κατάσταση Ρωσία και Κίνα.


Αυτό είναι το μήνυμα μας  προς την διεθνή κοινότητα» είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός.Έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Σερβίας και διάγγελμα του Σέρβου πρωθυπουργού, Aleksander Vucic, προς τον σερβικό λαό με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να είσαι έτοιμες για σύγκρουση με τους Αλβανούς στο Κόσοβο! Τι συνέβη όμως τις τελευταίες δραματικές ώρες....


Σας είχαμε αναφέρει εδώ και καιρό για τις διαβουλεύσεις Ρωσίας-Σερβίας για το Κόσοβο καθώς και για την δημιουργία μεγάλης παραστρατιωτικής ομάδας…

Ο Σέρβος πρωθυπουργός κατηγόρησε το Κόσοβο ότι έστειλε ειδικές δυνάμεις για να επιτεθούν στο τρένο που κατασκεύασε η Σερβία με προορισμό μετά από 18 χρόνια από το Βελιγράδι προς βόρεια, το σερβικό κομμάτι του Κοσόβου, την πόλη Mitrovica.

Το τρένο είναι βαμμένο στα χρώματα της Σερβικής σημαίας με τις λέξεις » Το Κόσοβο είναι Σερβία» σε 21 διαφορετικές λέξεις συμπεριλαμβανομένων και των Αλβανικών.

Το τρένο έχει εικόνες Σέρβων Αγίων και εκκλησιών, μοναστηρίων από το Κόσοβο. Οι Σέρβοι είπαν ότι σκοπός είναι να προωθηθεί η Σερβική κληρονομιά στο Κόσοβο.

«Έστειλαν μονάδες των ειδικών Αλβανικών δυνάμεων ROSU με όπλα στο συνοριακό πέρασμα Jarinje για να συλλάβουν τον οδηγό του τρένου και τους επιβάτες» είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός και τόνισε ότι «σκοπός τους είναι μια μεγάλη σύγκρουση».

«Οι Αλβανοί του Κοσόβου με την έγκριση του ΝΑΤΟ και άλλων έστειλαν 17 ΤΟΜΑ με ειδικές μονάδες βόρεια με σκοπό την σύγκρουση» είπε ανοιχτά ο Σέρβος πρωθυπουργός καρφώνοντας το ΝΑΤΟ!

Ο Vucic διέταξε το τρένο να σταματήσει στην σερβική πόλη  Raska υποστηρίζοντας  ότι οι Αλβανοί έβαλαν νάρκες στις γραμμές του τρένου!

«Διέταξα το τρένο να σταματήσει για να σώσουμε τις ζωές» είπε.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός στο διάγγελμα του έστειλε προειδοποίηση στο Κόσοβο να μην προσπαθήσει να επιτεθεί στο Σερβικό λαό με όπλα γιατί η Σερβία δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο!

«Ένα τρένο με επιβάτες δεν είναι απειλή για κανέναν τους λέω να μην σκοτώσουν κανένα Σέρβο γιατί θα προστατέψουμε το λαό μας»

«Το Κόσοβο προετοιμάζεται για παιχνίδια πολέμου και δεν γνωρίζω αν έχει την ευχή κάποιου, κάποιας εξωτερικής δύναμης» είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός καρφώνοντας ξανά το ΝΑΤΟ.

Η γραμμή από τη Σερβία στη Μιτροβίτσα λειτουργεί ξανά μετά από 8 χρόνια

Συζήτησα το περιστατικό με την υπεύθυνη της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική,Frederica Mogherini, και θα ενημερώσω Ρωσία , Κίνα και τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τ.Μπάιντεν για τα παιχνίδια πολέμου που η Πρίστινα ετοιμάζει.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Isa Mustafa, είπε σε δημοσιογράφους στη Πρίστινα ότι είχε κινητοποιήσει τους θεσμούς του κράτους για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση…

«Δεν θα επιτραπεί στο τρένο αυτό να εισέλθει, πρέπει να γυρίσει πίσω τόνισε».

«Αν μπει θα το αντιμετωπίσουμε σύμφωνα με τους νόμους μας. Το Κόσοβο δεν θα επιτρέψει τέτοιες προκλήσεις οι οποίες θα μετατρέψουν την περιοχή σε πεδίο συγκρούσεων».

Οι επιβάτες κατέβηκαν από το τρένο μετά από στάση 1,3 ώρας και συνέχισαν στην Mitrovica με λεωφορείο.

Ο Hashim Thaci, πρόεδρος του Κοσόβου, είπε ότι «σεβόμαστε την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών αλλά η είσοδος ενός τρένου με εθνικιστικές εικόνες από τη Σερβία είναι αντίθετο με τους θεσμούς και τους νόμους του Κοσόβου, είναι κάτι απαράδεκτο».

«Επιπλέον υπάρχουν επιβάτες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Σερβίας στο τρένο που δεν έχουν άδεια να εισέλθουν στο Κόσοβο» τόνισε.

Ο Edita Tahiri, Υπουργός του Κοσόβου, κάλεσε την «ΕΕ να παρέμβει και να σταματήσει την πρόκληση με το τρένο γιατί φέρει υπερεθνικιστικά σύμβολα στο όνομα της ειρήνης, της σταθερότητας και των αρχών του διαλόγου.».

Ο Αμερικανός πρέσβης στο Κόσοβο, Greg Delawie,  είπε ότι «υπάρχει ανησυχία με το θέμα του τρένου. Καλώ για αυτοσυγκράτηση όλα τα μέρη. Χρειάζεται ομαλότητα όχι σύγκρουση» τόνισε.

Ομάδες ατόμων συγκεντρώθηκαν μπροστά από κυβερνητικό κτίριο στην Πρίστινα για να διαμαρτυρηθούν για την άφιξη του τρένου.

Του Βασίλη Καπούλα
newsnea.com



2 σχόλια:

  1. Τή Σερβία κυβερνά Σέρβος πρωθυπουργός καί όχι εκλεκτός τών γερμανών
    Η Σερβία έχει σύμμαχο τή Ρωσσία,επομένως μπορεί άφοβα νά υποστηρί-
    ζει τούς Σέρβους σέ άλλο καντόνιο,ενώ ή Ελλάδα εχει πρωθυπουργούς
    εκλεκτούς τών γερμανών καί σύμμαχο τήν αμερική ή οποία αμερική,παρεχώρησε τό 30% τής Κύπρου στή τουρκία καί επιδιώκει
    νά τής δώσει ολόκληρη τή Κύπρο,μαζί μέ τό Αιγαίο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 38% κατεχουν οχι 30! Απο ποτε αρχισαμε τις εκπτωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.